KPMG'nin üst düzey kadın yöneticilerin şirketlerinde ve özel hayatlarında ne kadar yoğun bir şekilde çalıştıklarını gözler önüne seren araştırmasına göre bazı kadın liderler haftada 80 saat veya daha fazla çalıştığını belirtiyor. Sonuçlara göre yüzde 70'i aynı zamanda anne de olan küresel kadın liderler evlerinde pek rahat değil. Katılımcıların sadece yüzde 4'ünün aile ve ev halkının temel sorumluluğunu taşıyan bir partneri var. Kadın liderlerin yüzde 38'i evlerinde işlerin ana sorumluluğunu öncelikle kendileri üstleniyor. Üstelik bu yoğun tempoya rağmen üst düzey kadın yöneticilerin yüzde 46'sı kendi şirketleri dışında başka kuruluşlarda da görev yapıyor.
KPMG'nin 53 ülkeden 839 kadın lidere yönelttiği 73 sorudan çıkan çarpıcı yanıtların da yer aldığı, “Küresel Kadın Liderlere Genel Bakış 2023” raporu yayımlandı. Raporda kadın liderlerinin kariyerlerinde karşılaştıkları zorluklar, şirketlerine ve ülke ekonomilerine dair gelecek öngörüleri ve özel hayatları hakkında önemli bilgiler yer alıyor.
Dördüncüsü bu yıl yayımlanan rapordaki verilere göre kadın liderlerin yüzde 56'sı haftada 50 saat veya daha fazla çalışıyor. Hatta ankete katılanların dörtte biri haftada 80 saat veya daha fazla çalıştığını belirtiyor. Buna karşılık yarı zamanlı, yani 30 saat veya daha az çalışanların oranı sadece yüzde 4'te kalıyor. Pek çok kişi için küresel bir kadın lider olarak kariyer yapmak sadece tam zamanlı çalışmakla mümkün olmuyor fazladan mesai yapmak da gerekiyor. Bu nedenle "çok çalışmak" katılımcıların dörtte birinden fazlası tarafından kariyerleri için bir başarı faktörü olarak gösteriliyor. Yoğun iş temposuna ek olarak, kadın liderler haftada ortalama 20 saat ev işi de yapıyor. Bu durum hafta sonları dahil olmak üzere kadın liderlere sadece 15 saatlik bir boş zaman bırakıyor.
Ankete göre küresel kadın liderler tüm iş birimlerinde görev yapıyor olsa en fazla kadın liderin olduğu birim yüzde 25 ile finans departmanı oldu. Bunu sırasıyla yüzde 12,5 ile uyumluluk ve yüzde 12 ile insan kaynakları departmanları izledi. Diğer yandan kadın liderlerin yüzde 80'i daha yüksek bir pozisyon için en az bir kez işten ayrıldı. Bununla birlikte liderler, şirket değiştirmek zorunda kalmadan kariyerlerinde bir sonraki adımı atmanın gelecekte çok daha sık mümkün olacağına inanıyor. Yüzde 77'si yönetim kurullarında cinsiyet eşitliğinin 15 yıl içinde veya daha kısa sürede sağlanacağını söylüyor. Yüzde 75'i C seviye yönetici pozisyonlarında cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının büyüme hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olacağı konusunda hemfikir. Yüzde 64'ü ise son üç yıl içinde klişeler ve önyargılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ediyor.
Ev işlerini de kendileri yapıyorlar
Raporda kadın liderlerin özel yaşamlarına dair çarpıcı veriler de yer alıyor. Sonuçlara göre küresel kadın liderler evlerinde pek rahat değil. Katılımcıların sadece yüzde 4'ünün aile ve ev halkının temel sorumluluğunu taşıyan bir partneri var. Kadın liderlerin yüzde 38'i evlerinde işlerin ana sorumluluğunu öncelikle kendileri üstleniyor. Her üç haneden birinden fazlasında sorumluluğun çoğunu yine kadın liderler üstleniyor. Sadece her 20 haneden birinde eşleri bu sorumluluğu büyük ölçüde üstleniyor. Bu dağılımın tüm yaş gruplarında aynı olması da anketten çıkan çarpıcı bir sonuç oldu. Bu da durumun kuşaklardan kaynaklandığı klişesini çürütüyor. Katılımcıların üçte birine göre pandemiden sonra yeni görev ve sorumlulukların artmış olması da bir diğer çarpıcı nokta. Küresel kadın liderlerin büyük çoğunluğu aynı zamanda anne. Bu liderlerin yüzde 70'nin çocuğu var. Öte yandan küresel kadın liderlerin yüzde 74'ünün çalışan bir partneri var ve yüzde 21'inin ise bir partneri yok.
Şirketleri dışında başka görevler de yapıyorlar
Kadın liderler kariyerlerini giderek daha fazla kendi şirketleri içinde planlıyor olsalar da çok yönlü bir yaklaşım benimsiyorlar. Üst düzey kadın yöneticilerin yüzde 46'sı kendi şirketleri dışında başka pozisyonlarda da görev yapıyor. En sık yapılan ek görev ise başka bir kuruluşun yönetim veya denetim kurulu üyeliği. Şirketteki görevlerine ek olarak bir kadın ağının başkanı olarak görev yapanlar da bulunuyor.
Ekip odaklı liderliği benimsiyorlar
Ankete katılanların yarısından fazlası (yüzde 55) şu anda ekip odaklı, stratejik bir liderlik tarzını benimsiyor. Bunu projelere odaklanan çevik bir tarz takip ediyor (yüzde 23). Büyük çoğunluk için, katı hiyerarşik çizgiler çerçevesinde liderlik etmek, başarılı bir ilerleme için ters etki olarak görülüyor ve yüz katılımcıdan sadece ikisi bu tür liderliği tercih ediyor.
Görev yaptıkları şirketlerin büyüyeceklerinden eminler
Çarpıcı bir şekilde, kadın liderler orta vadede kendi şirketlerinin gelişimi konusunda oldukça iyimser. Katılımcıların yüzde 84'ü önümüzdeki üç yıl içinde şirketlerinin kazançlarında büyüme bekliyor, hatta beşte biri yüzde 10 veya daha fazla büyüme öngörüyor. Yüzde 44'ü enflasyon ve durgunluk gibi ekonomik risk faktörlerini en büyük tehditler olarak görüyor. Kadın liderler şirketleri için en büyük riskleri ise şöyle sıralıyor: Artan faiz oranları, enflasyon ve beklenen durgunluk gibi ekonomik faktörler, yetenek riski, siyasi belirsizlik, regülasyon riski/ mevzuat riski, siber güvenlik riski, tedarik zinciri riski, gelişen/yıkıcı teknoloji riski, operasyonel risk.
Dijital dönüşümü aceleye getirmiyorlar
Üst düzey kadın yöneticilerin çoğunluğu, dijital dönüşüm söz konusu olduğunda agresif bir stratejiye sahip olmanın kesinlikle gerekli olmadığına inanıyor. Yüzde 59'u dijital dönüşümde "ilk hareket edenler" veya "hızlı takipçiler" olmayı düşünmüyor. Yüzde 76'sı dijital yatırım kararlarında daha hızlı olmaları gerektiğini söylerken yüzde 64'ü siber saldırılara karşı kendilerini hazırlıklı hissediyor.
“Şirketler, çeşitliliğin temel bir başarı faktörü haline geldiğinin artık farkında”
Araştırmayla ilgili açıklama yapan KPMG Türkiye Denetim Bölümü Şirket Ortağı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Çeşitlilik Lideri Şirin Soysal, “Hızlı değişimlerin yaşandığı günümüzde, kadınların deneyimlerini, öngörülerini, farklı bakış açılarını ve liderlik tarzlarını dikkate almak büyük önem taşıyor. Bu nedenle modern dünyamızda eşitlik, dönüşüm süreçlerinin de merkezinde yer alan faktörlerden birisi olarak öne çıkıyor. Şirketler, çeşitliliğin temel bir başarı faktörü haline geldiğinin ve bir değer kaldıracı olarak vazgeçilmez olduğunun artık farkında. Bu da kadın liderlerin dünyamızı daha sürdürülebilir kılmak için üzerlerine düşeni yapmalarının önünü açıyor.” dedi.
Devamını Oku
İnsan Kaynakları profesyonelleri, İstanbul’daki HR Towards 2030’da buluştu. İK’nın 2030 vizyonunun ele alındığı zirvede, Çalışan Gelişimi Gündemi 2023 araştırmasının sonuçları da açıklandı.
18 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilen HR Towards 2030 konferansı, iş ve akademi dünyasının temsilcilerini buluşturdu. ETS Global ve HRdergi’nin yaptığı Çalışan Gelişimi Gündemi 2023 Araştırması’nın sonuçlarının da paylaşıldığı insan kaynakları (İK) etkinliğinin gündeminde, iş dünyasının ve işgücünün dönüşümü vardı. Değerlendirme, kurumu ve adayı mutlu eden deneyim ve iş dünyasının genç yeteneklerden beklentileri de etkinlikte ele alınan konular arasında yer aldı.
Z’ler geleceğin iş dünyasına şekil verecek
Çalışan Gelişimi Gündemi 2023 başlıklı araştırma hakkındaki bilgiler, ETS Global B.V. Türkiye Ülke Müdürü Akhan Özten ve HRdergi Genel Yayın Yönetmeni Gülcan Çağlar Çalışkan tarafından açıklandı. Mayıs ayında yapılan, İK profesyonellerinin hem İK’nın 2023 yılı gündemine hem de 2030 vizyonlarına ışık tutması hedeflenen araştırmanın öne çıkan bulguları şöyle:
İK liderlerinin %82’si, şirketlerinin 2030’un İK ihtiyaçlarına hazır olmadığını belirtiyor. Daha da önemlisi, Z Kuşağı’nın 2030 yılına kadar işgücünün %30'unu oluşturması beklendiği halde, İK liderlerinin %72’si, şirketlerinin yaşam tarzları ve farklı çalışma tercihleri ile geleceğin iş dünyasına şekil verecek Z’lere henüz hazır olmadığını söylüyor.
Dijital dönüşüm, çeviklik ve veri öne çıkıyor
Çalışan Gelişimi Gündemi 2023 Araştırması’na göre, İK liderleri, sınırların kalktığı bir dünyada çalışanların çoklu dil becerilerinin çok önemli olduğu konusunda hemfikir. İşyerinde İngilizce yeterliliğinin hem bugün hem de yarın önemli olacağı düşünülürken, global ölçekte geçerliliği olan bir testle işyerindeki İngilizce yeterliliğini ölçmenin önemine de dikkat çekiliyor.
İK liderlerinin yeni mezunlardan ilk beklentileri özgünlük, kişisel gelişime açıklık ve teknoloji bilgisi olarak sıralanırken, %98’si çoklu dil becerilerinin öneminin altını çiziyor. İK liderleri için 2030 yolculuğunda öne çıkan 3 kilit kelime ise dijital dönüşüm, çeviklik ve veri oldu.
Akademi ve iş dünyası arasındaki işbirliği önemli
HR Towards 2030 kapsamında düzenlenen panelin moderatörlüğünü, ETS Global B.V. Akademik Programlar ve ELT Yöneticisi Zeynep Oğul yaptı. Acıbadem Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Akın, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Donald Staub ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Özge Coşkun Aysal’ın söz aldığı panelde “Akademi dünyasında işgücünü hazırlama konusunda neler yapılıyor?” sorusunun cevabı arandı.
Panelde, akademinin iş dünyasının sürekli değişen beklentilerine nasıl yanıt verdiği ve işgücünün, dil becerileri dahil olmak üzere, farklı yönlerde nasıl hazırlandığı ele alındı. Yükseköğretim kurumlarının, öğrenci ve mezunları iş dünyasında başarılı bir şekilde yerleştirme sürecine nasıl destek olabileceği de tartışıldı. Konuşmacılar, akademi ve iş dünyası arasındaki köprüyü güçlendirmeyi hedefleyen ve işgücünün gereksinimlere uygun şekilde eğitilmesini sağlayan bir işbirliğine ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Zeynep Oğul, “Bu panel, akademi ve iş dünyası arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için bir fırsat sunuyor" dedi.
Genç yetenekleri iş dünyasına etkili bir şekilde entegre etmek gerekiyor
ETS Global B.V. Eski Genel Müdür Yardımcısı Gerben Van Lent ve HRthinksMe Danışmanlık Kurucusu Alper Toper’in konuşmacı olarak yer aldığı HR Towards kapsamında HRdergi Genel Müdür Yardımcı Ülgen Özmen'nin moderatörlüğünde 3 öne çıkan panel düzenlendi. İş dünyasındaki dönüşümün satır başlarını ele alan panele, METRO Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan ve Kültür Direktörü & Peryön Başkanı Ebru Taşçı Firuzbay, SAP Güney Avrupa İK Direktörü Hande Genç ve Datassist CEO'su Umut Özbağcı katıldı. Foxhr Turkey şirketinin kurucusu Ebru Bağran Yeni Nesil Değerlendirme Deneyimi üzerine son gelişmeleri katılımcılar ile paylaştı.
Etkinliğin kapanış panelinde ise “İş dünyası genç yeteneklerden ve akademi dünyasından neler bekliyor?” konusu masaya yatırıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Camgöz Akdağ, Danışman ve Eğitmen Prof. Dr. Uğur Zel ve Doğuş Oto İnsan Kaynakları Müdürü Ümit Arısoy’un söz aldığı panelde, iş dünyasının hızla değişen ihtiyaçlarına uyum sağlama ve genç yetenekleri iş dünyasına etkili bir şekilde entegre etmenin gerekliliği vurgulandı. Rekabetin arttığı bir dönemde, iş dünyası ve eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin, geleceğin iş dünyasının şekillenmesinde kritik bir faktör olduğu belirtildi.
Devamını Oku
Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi, EDU; değişim yönetimi konusunda geliştirdiği metodoloji ile Dünya lideri konumundaki Prosci®’ın, tüm dünyada geçerli sertifikasını iş dünyasının profesyonelleri ile buluşturuyor.
Değişim yönetimi alanında geliştirdiği metodoloji ile dünya lideri konumundaki Prosci® ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi, Prosci®’ın tüm dünyada geçerli Değişim Yönetimi Uygulayıcı Sertifikası’nı iş dünyasının profesyonelleriyle buluşturmak için iş birliği yapmak üzere anlaştılar.
Değişim yönetimi danışmanlığı ve eğitiminde küresel bir lider olan Amerika merkezli Prosci®, 1994 yılında kuruldu. Müşterileri arasında Fortune 500 şirketleri, devlet kurumları ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar yer alan Prosci,®’ın Dünya çapında 70'ten fazla ülkede ofisleri ve ortakları bulunmakta.
25 yılı aşkın süredir süregelen araştırmalar ile yarattığı metodolojisiyle, araştırma ve en iyi uygulamalara dayanan eğitimleriyle Prosci®, Dünya çapında 120'den fazla ülkede, binlerce kuruluşta, 100.000'den fazla değişim yönetimi uygulayıcısına eğitim verdi.
Tüm Dünyada Geçerli Sertifika
Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü Gonca Börekçi Baybaş, yapılandırılmış, uyarlanabilir ve tekrarlanabilir bir yaklaşım olan Prosci® Metodolojisini, Sabancı Üniversitesi, EDU olarak iş dünyasına kazandırmaktan mutlu olduklarını belirtti. EDU olarak, iş dünyasına değer yaratan eğitimlerle katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizen Baybaş, Prosci® iş birliği ile ilgili şunları söyledi:
“Uluslararası geçerliliği olan ve dünyada bu konudaki lider kurumlardan biri ile işbirliği içinde hayata geçirdiğimiz Prosci Değişim Yönetimi Sertifika programı ile, Türk İş dünyasındaki profesyonellere kariyerlerinde fark yaratacak bir gelişim aracı sunmanın gururunu yaşıyoruz. İş dünyasında kariyerlerinde ivme yaratmak isteyen, değişimi yönetmek ve liderlik etmek konusunda uzmanlaşmak isteyen profesyonellere yönelik sunduğumuz program, katılımcılara tüm yıl boyunca gerçek şirket projeleri üstünde çalışabilecekleri araçları ve metodolojiyi sunuyor.”
24 Kasım 2023’de başlayacak EDU - Prosci® Değişim Yönetimi uygulayıcı programının amacı, katılımcıların, kazandıkları analitik araçları ve pratik yaklaşımları, kurumlarındaki değişim girişimlerine uygulayabilecek ve değişim yönetiminde hedeflenen yatırım dönüşlerini, metodolojik olarak sağlayabilecek kadar donatmak.
Prosci® Türkiye Temsilcisi “and Change İstanbul” kurucu ortağı ve genel müdürü Hamdi İstanbullu, "Mükemmellik ve yenilikçiliğe olan tutkumuzu paylaşan prestijli bir kurum olan Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi, EDU ile ortak hareket etmekten heyecan duyuyoruz" dedi. Yapılan işbirliği sayesinde kurumlara en ileri çözümleri sunarak, projelerde “insan” tarafının önemi konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirten İstanbullu,”Böylece kurumların, değişimi yönetmenin zorluklarına hazırlıklı olmalarına yardımcı oluyor, verimli, rekabetçi ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmalarını hedefliyoruz” dedi.
2002 yılında kurulan Sabancı Üniversitesi, Yönetici Geliştirme Birimi, EDU çok geniş alana yayılmış eğitim ve sertifika programları sunuyor. EDU, 2023 itibarıyla, 321 kurumla eğitimlerde bir araya gelerek eğitim konusunda farklı çözümler sundu. 15 bin günü aşan eğitim sonunda, 263 binden fazla katılımcıya eğitim verdi. 20 yılın ortalaması alındığında EDU’nun katılımcılar nezdindeki başarı puanı en yüksek düzeyde yer alıyor.
"Prosci® Değişim Yönetimi Sertifika Programı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Devamını Oku
Sabancı Holding’in global çimento markası Çimsa, Refinitiv’in Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Endeksi’ne dünya çapında 12000 şirket arasından tek yapı malzemeleri şirketi olarak girdi. Çimsa, küresel çapta şirketleri 24 göstergeye göre değerlendiren Endeks’te, Türkiye’den en yüksek puanı alarak 38. sırada yer aldı. Refinitiv başarısı konusunda değerlendirmelerde bulunan Çimsa CEO’su Umut Zenar “Eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda hareket ediyor bu ilkelere dayanan uygulamalarımızı şirket geneline yaymayı ve sektörün bu konuda öncü şirketi olmayı hedefliyoruz” diyor.
Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, eşitlik, çeşitlilik, kapsayıcılık ve insan hakları uygulamalarının şirket geneline yayılması gibi konularda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Çimsa, çeşitlilik, kapsayıcılık ve insan gelişimi ölçümlerini izleyen, raporlayan Refinitv Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Endeksi sonuçlarına göre toplam 100 şirket arasında 38. sırada tek yapı malzemeleri şirketi olarak yer aldı. Aynı zamanda Çimsa, Türkiye’de en yüksek puanı alarak bu başarıya imza attı.
Dünya çapında 12.000'den fazla şirketi sıralayan ve 4 temel kategoride 24 ayrı göstergeyi değerlendiren Endeks, en çeşitli ve kapsayıcı, halka açık ilk 100 şirketi belirliyor.
Çimsa: Kapsayıcılığın ve Çeşitliliğin Öncüsü
Refinitiv başarısı konusunda değerlendirmelerde bulunan Çimsa CEO’su Umut Zenar şunları söyledi:
“Eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda hareket ediyor bu ilkelere dayanan uygulamalarımızı şirket geneline yaymayı ve sektörün bu konuda öncü şirketi olmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık. Bunlardan biri olan Refinitv Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Endeksi’nde 100 global şirket arasında Türkiye’de en yüksek puanı alarak 38. sırada tek yapı malzemeleri şirketi olarak yer aldık.
Bu başarıda eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda gerçekleştirdiğimiz örnek adımlar ile insan hakları, yönetim kurulunda çeşitlilik, İnsana Yakışır İş ve İş'te Eşitlik ilkelerini odağımıza alarak gerçekleştirdiğimiz insan kaynakları uygulamalarımızın rolü çok büyük.
Çimsa olarak biz, iş dünyasının, çeşitliliğin ve kapsayıcılığın gücüne olan inancının bilincindeyiz. Bu nedenle, şirket içinde ve çevresinde eşitlik, adalet ve fırsat eşitliği prensiplerine sıkı sıkıya bağlıyız. İş gücümüzün çeşitli yönleriyle zenginleştirilmesinin, inovasyon ve başarıyı tetikleyen bir faktör olduğuna inanıyoruz.
Çeşitli bir işgücünün yaratıcılığı ve farklı bakış açıları, bugünkü rekabetçi iş dünyasında büyük bir avantaj sağlıyor. Bu nedenle, Çimsa olarak, her bir çalışanımızın yeteneklerini ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarabilmeleri için fırsatlar sunuyoruz. Çalışanlarımızın farklılıklarını kucaklıyor, bu farklılıkları güçlü bir takım oluşturmanın bir aracı olarak görüyoruz.
Brandon Hall Group Excellence Awards’ta, İnsan Kaynakları alanında 7 ödül aldık!
Ayrıca sosyal ve yönetişim alanlarında da değer yaratmaya devam ediyoruz. Yeni nesil insan kaynakları yaklaşımlarımız ile sektöründe en çok tercih edilen işveren markası olma hedefiyle ve öncü uygulamalarımızla fark yaratıyoruz. Bu kapsamda yakın zamanda dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan, başarılı şirketlerin ve ekiplerin ödüllendirildiği Brandon Hall Group Excellence Awards’ta, İnsan Kaynakları alanında toplam 7 ödüle layık görüldük. Yarattığımız değerin kazandığımız ödüllerde karşılık bulmasından dolayı gurur duyuyor, fark yaratan uygulamalarımızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Devamını Oku
Türk ilaç sektörünün lider şirketlerinden Sanovel, güçlü Ar-Ge çalışmaları, farklı tedavi alanları ile büyüyen portföyü, etik & kalite odağı, uzman saha ve üretim gücü, beş kıtaya yayılan ihracat faaliyetleri ile 40 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Her geçen gün büyüyen ve yenilikçi vizyonuyla birçok başarıya imza atan şirket, gençlerin gelişime olan tutkularını desteklemek ve kariyer seçimlerinde onlara ışık tutabilmek için UNIque Genç Yetenek Programı‘nı hayata taşıdı.
İlaç sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrenciler ve yeni mezunları kapsayan yetenek programı ile şirket, genç yeteneklere kariyerlerinin başlangıcında eşsiz bir deneyim sunmayı ve Türk ilaç sektörünün istihdamına katkı sağlamayı hedefliyor.
İlaç endüstrisini 360 derece öğrenme ve deneyimleme fırsatı sunuyor
Birçok fırsatın bir arada sunulduğu UNIque Genç Yetenek Programı’nın gençlere sağlayacağı faydanın altını çizen Sanovel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Derya Oral; “Yetenek Kazanımı Takımımızın bu yılki özel projesi UNIque Genç Yetenek Programı kapsamında gençler, deneyimlemek istedikleri alan ve değerlendirme sürecinde belirlenen ilgi alanları doğrultusunda en uygun departman ve birimde görev alabiliyor. Sanovel UNIque Genç Yetenek Programımız ile gençlerin onları eşsiz ve farklı kılan birbirinden değerli özelliklerine odaklanarak hem öz farkındalıklarını artırmalarına hem de kariyer yolculuklarının henüz başında eşsiz ve unutulmaz bir adım atmalarına olanak sağlamayı hedefledik.
Biz bu süreci her ne kadar bir staj programı olarak adlandırsak da aslında UNIque’liler bir Sanovelli gibi projelerde yer alabiliyor ve departmanın işleyişine paralel görevler üstlenebiliyor. Böylece gençlerimiz farklı iş süreçlerine dair deneyim kazanımı ile ilgi alanlarını keşfederek o alanda daha da derinleşme imkânı yakalıyor. UNIque programının oryantasyonunu Sanovel liderlerinin deneyim ve bilgilerini tüm içtenlikleriyle aktardıkları, bununla birlikte “ilacın Ar-Ge’den hastaya yolculuğu”nu ilgili fonksiyonların liderlerinden dinleyebildikleri interaktif bir paylaşım süreci olarak tasarladık.
Genç yeteneklerimiz Ar-Ge Merkezimiz ve Üretim Kampüsümüzde düzenlediğimiz teknik gezilerimizle de bu yolculuğu yakından deneyimleme fırsatı elde ediyorlar. Farklı birimlerdeki Sanovelliler ile ‘Deneyim ve Gelişim Diyalogları’ yaparak ilaç endüstrisini 360 derece öğrenme ve detaylandırma olanağına sahip oluyorlar. Organizasyon içinde farklı bir departmanı da deneyimlemek istemeleri halinde rotasyon uygulaması ile kısa vadeli görevlendirmelerle farklı deneyimler yaşayabiliyorlar. Bununla birlikte staj yaptıkları fonksiyonların liderleriyle, daha önce staj yapmış ve bugün Sanovelli olan yeteneklerimizle “Learn & Lunch” uygulamaları kapsamında bir araya gelerek networklerini genişletiyor, gelecek kariyerleri için ilham alabilecekleri önemli bir paylaşım ortamı bulabiliyorlar. UNIque Genç Yetenek Programımız ile İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim, Bilgi Teknolojileri, Medikal ve Uyum, Satış ve Pazarlama, Fikri Haklar ve Hukuk, Üretim, Ar-Ge ve Kalite Direktörlüklerimize 46 eşsiz yeteneğimizi dahil etmiş olmaktan son derece mutluyuz. Yeni yeteneklerimizle bu sayıyı daha da artırarak hem şirketimize hem de Türk ilaç sektörüne katma değer kazandırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Devamını Oku
Hangi alanda çalışıyor olursanız olun, ister yeni bir meslek edinmek isteyin ister alanınızda derinleşmeyi hedefleyin, bugün hızla değişen iş dünyası dinamiklerinde güncel kalmak çok önemli. Kariyer yolunda profesyonellerin en ihtiyaç duydukları şeylerden biri saygın bir kurumdan alınan, uzmanlığın onaylanmış olduğu sertifikalar. Bugün saygın kurumlardan alınan eğitim sertifikalarının kişilerin kariyerindeki ilerlemede, derinleşmedeki katkısı tartışılmaz. Sabancı Üniversitesi, EDU liderlik yolculuğunda farklı sertifika programları ile profesyonellerin geleceğine ışık tutmaya devam ediyor.
Sertifika programları sayesinde profesyoneller sürekli yeni bilgiler edinerek güncel kalır ve iş dünyasının hızına adapte olurlar. Bunların yanı sıra başarıları kanıtlanmış bir kurumdan eğitim alırken elde edilen network olanağı, programlardaki karşılıklı öğrenme ortamı, alanda uzmanlaşma, gelişim, özgeçmişte güçlü referans oluşturma gibi faydalar bu gün artık kendini geliştirmek isteyen herkesin peşinden koştuğu faydalar arasında. Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi, EDU, Türkiye’de alanında öncü yapısı, güçlü eğitmen ağı, uygulama odaklı ve yenilikçi eğitimleri, uluslararası geçerliliğe sahip sertifikasıyla gelişimi yol edinen profesyonellere çözümler sunuyor.
İşte profesyonellerin Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi'nin sertifika programlarını tercih etmesi için 10 sebep:
1. Uluslararası Tanınırlık: Financial Times Executive Education Dünya Sıralaması’nda Türkiye’nin en iyi, dünyada ise 36. sırada yer alan Sabancı Üniversitesi, EDU, katılımcılara uluslararası tanınırlık kazandırıyor ve kariyerlerine küresel bir boyut katıyor.
2. Uzman Eğitmen Kadrosu: Sektöre yön veren eğitmenler ve Sabancı Üniversitesi akademisyenleri, kapsamlı bilgi birikimleri ve tecrübeleriyle katılımcılara değerli bir eğitim sunuyor, onları sektörün en iyileriyle buluşturuyor.
3. Farklı Eğitim Başlıkları: Yönetim ve liderlik, finans, satış, pazarlama, üretim ve verimlilik, eğitim ve teknoloji gibi farklı kategorilerde yer alan çeşitli eğitim başlıkları sayesinde katılımcılar, ihtiyaçlarına uygun programları seçerek kariyerlerini güçlendirme şansına sahip oluyor.
4. Güncel ve Uygulamalı İçerik: Programlar, sektörün güncel ihtiyaçlarına uygun olarak düzenleniyor ve katılımcıların iş yaşamlarında hemen kullanabilecekleri pratik bilgiler sunuyor. EDU, Financial Times Executive Education 2023 Sıralaması’nda “Eğitimlerde Gelecek Kullanımı” Kategorisi’nde Dünya’nın en iyi 16. Kurumu. Geleceğe yön vermek isteyen profesyonellere bu fırsatı, gelecek vizyonlu eğitimlerle sunuyor.
5. Network Olanakları: Katılımcılar, eğitimler sırasında farklı kurumlardan ya da sektörlerden profesyoneller ile karşılıklı öğrenme ve paylaşma olağına sahip oluyor.
6. Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesi: Liderlik ve yönetim odaklı programlar, katılımcıların liderlik becerilerini geliştirme, stratejik düşünme ve etkili karar verme gibi kritik yetkinliklerini pekiştirme imkanı sunuyor.
7. İnovasyon ve Teknolojiye Odaklanma: Teknolojinin hızla değişen dünyasında rekabet edebilmek için katılımcılar, eğitimlerimizdeki teknoloji odaklı içeriklerle güncel kalma ve inovatif çözümler üretme yetkinliklerini geliştiriyor.
8. Sektörel Farkındalık: Programlarımız, farklı sektörlerde çalışan profesyonellerin iş dünyasındaki mevcut ve potansiyel fırsatları anlamalarına, sektörel gelişmeleri takip etmelerine ve bu bağlamda stratejik kararlar almalarına yardımcı oluyor.
9. Kariyer İlerlemesi: Sertifika programları, katılımcıların CV'lerine değer katan bir akademik başarı ve uzmanlık sağlayarak, kariyerlerinde daha hızlı ilerlemelerine katkı sağlıyor. Bu bağlamda alanında Türkiye’de lider, dünyanın en saygın kurumlarından biri olan Sabancı Üniversitesi, EDU’dan sertifika almak bir ayrıcalık sunuyor.
10. Yaşam Boyu Öğrenme: Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi, katılımcılara sadece eğitim süresince değil, iş yaşamları boyunca da destek sağlayarak, yaşam boyu öğrenme kültürü oluşturmalarına yardımcı oluyor.
Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi'nin sunduğu sertifika programları, profesyonellere kariyerlerindeki başarıyı güçlü şekilde vadeden, uluslararası standartlara sahip ve sektörün liderlerinden oluşan bir ekosistem sunuyor. Eğitimlerde katılımcılar, kendilerini geliştirerek iş dünyasında öne çıkma fırsatı yakalıyorlar. Sabancı Üniversitesi, EDU’nun yaklaşan sertifika programlarımızı aşağıda inceleyebilirsiniz:
Yöneticiler İçin Finans Sertifika Programı
Yöneticiler İçin Finans Sertifika Programı; finansçı olmayan yöneticilerin, iş ortaklarının ve iş sahiplerinin, bir finansçı kadar bilgi sahibi olabilmelerini amaçlıyor. Bütünsel bir finansal bakış açısı kazanmalarını ve bir işletmenin tüm faaliyetleri süresince, karar süreçlerinde finansal boyutun etkilerini öngörebilmelerini hedefliyor.
5 Eylül’de başlayacak program için son başvuru tarihi 29 Ağustos 2023.
Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak Sertifika Programı
Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak Sertifika Programı, günümüzde, "Operasyonel Mükemmellik" alanında en çok kullanılan iyileştirme metodoloji olarak kabul ediliyor. Bu programda katılımcılar, "Yeşil Kuşak" seviyesi problem çözme araçlarını kullanarak, kuruluşları içerisinde karlılıklarına olumsuz etki eden verimlilik, kalite ve değişkenlikle ilgili konuları iyileştirebilecek araçları öğreniyorlar.
Program 20 Eylül’de başlıyor. 9 Ağustos tarihine kadar erken kayıt fırsatının sunulduğu olan programın son başvuru tarihi 13 Eylül 2023.
Liderlik ve Yönetim Sertifika Programı
Liderlik ve Yönetim Sertifika Programı, profesyonellerin; kişisel, mesleki ve kurumsal gelişimi, geniş bir bakış açısıyla ele almalarını sağlayarak, strateji, liderlik, finansal becerilerini geliştirmelerine imkan tanıyor. Organizasyon genelinde kurumsal etkilerini artırmaları, ekiplerinin potansiyellerinden yararlanarak kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturma konusunda kabiliyetlerini geliştirebilmeleri hedefleniyor. 18 günlük eğitimin bir ön eleme süreci bulunuyor.
27 Eylül’de başlayacak program için erken kayıt fırsatı 5 Ağustos’ta son bulacak. 13 Eylül 2023 tarihinde ise tüm kayıtlar tamamlanacak.
Uygulamalı Python Programlama Sertifika Programı
Uygulamalı Python Programlama Sertifika Programı, veri bilimine bir hazırlık dersi olmanın yanında, katılımcılara bilişimsel düşünme kavramlarını pratikte uygulayabilmeleri adına temel programlama yetenekleri kazandırmayı da hedefliyor.
Katılımcılara değişkenler, komutlar, şartlı ifadeler, döngüler, fonksiyonlar, temel veri yapıları ve dosya okuma/yazma işlemleri gibi Python3 diline ait temel programlama kavramları gösteriliyor. Program süresince matplotlib, numpy, pandas gibi Python kütüphaneleriyle örnekler zenginleştiriliyor, ders sonrası veri bilimine devam edebilmek adına gerekli altyapı sağlanıyor.
4 Ekim 2023’te başlayacak programın son başvuru tarihi 27 Eylül 2023.
Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı
Program, eğitmenlik kariyerinde ilerleyen kişilerin gelişim yolculuklarında, fark yaratan eğitmenler olabilmelerine; iyi bir eğitmen olmak için gereken tüm yetkinlik alanlarını geliştirebilmelerine destek ve rehber olmayı amaçlıyor.
28 Eylül’de başlayacak programda, yetişkin öğrenme teorisi ve öğretim tasarımı modellerinin temelleri, ihtiyaç analizi, fasilitasyon, öğrenme hedefleri, teknik ve materyal kullanımı ile ölçme ve değerlendirme yöntemlerine ışık tutulacak. Modüler yapıdaki programda, sahnede ve sanal ortamda katılımcıları etkileme, eğitimi hikayeleştirme konuları ile bilgiler aktarılacak.
Erken kayıttan yararlanmak isteyenlerin 21 Ağustos’a kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Kurumsal İletişim Uzmanlığı Sertifika Programı
Kurumsal iletişim sektörüne yetkin ve donanımlı biçimde hazırlanmak, kariyerinde gerçek bir ilerleme kaydetmek isteyen herkes için sektörün duayenleri tarafından, iş dünyasından güncel örnekler ve uygulamalarla sürdürülecek program 29 Eylül’de başlayacak.
Toplam 9 tam eğitim gününden oluşan programda, geleneksel iletişim süreçlerinin yanı sıra lider iletişimi, kurumsal ilişkiler, itibar yönetimi gibi farklı başlıktaki konulara ışık tutulacak. Programda erken kayıt imkanından yararlanmak isteyenlerin 20 Ağustos tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor.
E-Ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı
E-Ticaret’e ilgili duyan ve kendini bu konuda geliştirmek isteyenler, profesyoneller, girişimciler, e-ticaret konusunda gelişim hedefleyen şirketlerin yöneticilerine yönelik tasarlanan program 2 Ekim’de başlıyor.
E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı katılımcılara online alışveriş ve e-ticaret kavramları hakkında bilgiler aktarabilmeyi hedefliyor. E-Ticaret ve yeni nesil ticaretin yeni trendlerinin farkında olma, müşteri beklentileri ve tüketici trendlerine dayalı bir dijital strateji oluşturabilme, başarılı bir e-ticaret stratejisi oluşturabilme gibi konulara ışık tutacak program toplam 21 oturumdan oluşuyor. Programda erken kayıttan yararlanmak isteyenlerin 31 Ağustos’a kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Sabancı Üniversitesi, EDU tarafından gerçekleştirilen sertifika programlarıyla geleceğe yön veren liderler arasında yer almak için:
edu.sabanciuniv.edu/tr/sertifika-programlari
Devamını Oku