İkinci Seçme & Yerleştirme Zirvesi


Geçen yıl yüksek ilgiyle birincisi gerçekleştirilen iki günlük Zirve’de bu yıl farklı olarak, ikinci günün öğleden önce programında Amerikalı konuşmacı Ronald S. Henry’de yer aldı

KONUŞMACILAR

• Şener MUTER Cevher Makina Sanayi A.ş. Genel Müdür
• Sunay KARAMIK KRM Karamık Yönetim Danışmanlık Murahhas Aza
• Arzu UĞUR Kentbank Eğitim Müdürü
• Özlem ÖZTÜRK Oracle İnsan Kaynakları Müdürü
• Şerif KAYNAR Korn / Ferry International Genel Müdür
• Dr. Müberra YÜKSEL Kurdoğlu Holding İnsan Kaynakları Direktörü
• Arzu HANCI A & H Hukuk Bürosu Avukat
• Refik Cem DİNAR A & H Hukuk Bürosu Avukat
• Ronald. S. HENRY
• Özlem TOSUN Özlem Tosun Profesyonel İmaj ve İletişim Danışmanlığı
• Z. Handan YARGAN Turkcell İnsan Kaynakları Direktörü
• Ebru COŞ Adecco Avrupa Bölge Müdürü
• İmer Ş. ARTAN Burger King Eğitim ve İnsan Kaynakları Müdürü
• Aysun BARIN IBM İnsan Kaynakları ve İletişim Bölüm Müdürü

İki günlük Zirve’nin ilk gününün açılış konuşmasını gerçekleştiren Cevher Makina Sanayi A.ş. Genel Müdürü Şener Muter, “Seçme ve Yerleştirme’de Kültürel Etkenler” konusuyla kültürel çeşitlilik, eğitim ve yaratıcılık, seçme ve yerleştirme, beden dili ve tüm bunların eleman seçiminde kültürel anlamda etkileri konularına değindi.

KRM Karamık Yönetim Danışmanlık Murahhas Aza Sunay Karamık, “Etkili Eleman İlanı Ha zırlama Teknikleri” ile eleman arama kanalları neler olabilir, etkili eleman ilanı hazırlama aşa maları, iş tanımı, kişilik analizleri, şirket ve pazar analizleri, karşılıklı kazanç, metin oluşturma, hangi ilan başarılıdır, ilanın amacı nedir, etkili eleman ilanı hazırlamada anahtar başarı faktörleri nelerdir gibi konu başlıklarından bahsetti.

“Üniversitelerde Eleman Seçiminin Avantaj & Dezavantajları” konusuyla Kentbank Eğitim Mü dürü Arzu Uğur, vizyon, yönetim felsefesi, etkili bir imaj, geleceğin tahmini, nasıl bir iş yeri, üni versite ve mezun kavramları üzerinde durdu.

Oracle İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Öztürk, “şirket İçinde Eleman Seçme & Yerleştirme Pro sedürünün Uygulanması” ve Korn / Ferry International Genel Müdürü şerif Kaynar, “Eleman Seçme Yerleştirme’de Referans Araştırması Teknikleri” konularında bilgi ve deneyimlerini örnekler vererek katlımcılarla paylaştılar.

“Amaca Göre Eleman Seçimi” ile Kurdoğlu Holding İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Müberra Yüksel, eleman seçiminde fayda / maliyet, targeted selection kavramı, aday bilgileri, mülakat / görüşme çerçevesi hazırlama, görüşme rehberinin avantajları, mülakat rehberi ve mülakatı yönetmek konularına de ğindi.

“Hizmet Akitleri” konu suyla Avukat Arzu Hancı ve Avukat Refik Cem Dinar, iş hukuku, işçi, işveren, iş yeri ve iş letme, hizmet akdinin hukuki nitelikleri ve türleri, akitlerin kurulması, hizmet akdinin hükümsüzlüğü, hizmet akdinin sona ermesinin hukuki sonuçları, çalışma süreleri ve yıllık ücretli izin konularında yasalarda bulunan hüküm ve bilgileri deneyimlerine dayanarak aktardılar.

“2000 Yılı şirketlerinde Hangi İşlem ve Hangi Özellikte Elemanlar Öne Çıkacak? & IT Sektöründe Ele man Seçim Kriterleri” konusunda ikinci günün ilk iki oturumunda bilgi veren Ronald S. Henry, 1992 yılında kurduğu ve başkanı olduğu Sterling Group’ta bilgi sistemleri, software gelişimi, finans, vergi, denetleme, muhasebe, bankacılık ve insan kaynakları ala nında eleman seçme yerleştirme danışmanlığı yapmaktadır. Ronald. S. Henry, kendi firmasını kurma dan önce Güney California’da orta ve üst düzey yer leştirme yapan bir firmanın genel müdürü olarak ça lışmıştır. Bundan önce yine aynı bölgede araştırma firmalarında IBM md range ve PC market place ağır lıklı bilgi sistemleri konusunda uzman olarak çalışıp, yaklaşık 450 üst düzey yerleştirme yapmış ve 100’ün üzerinde firmayla çalışmıştır. Rhode Island Üniversitesi’nin BSME Bölümü’nden mezun olan Ronald, aynı zamanda The Whorton School Pennsylvania Üniversitesi’nde MBA yapmıştır.

“Eleman Seçiminde Kişisel İmajın Önemi” konusu ile Özlem Tosun Profesyonel İmaj ve İletişim Danışman lığı Sahibi Özlem Tosun ise kişisel imajın eleman se çimindeki önemi, sözsüz ve sözlü iletişim, duruş, biri kim ve potansiyel konuları üzerinde durdu.

Turkcell İnsan Kaynakları Direktörü Z. Handan Yar gan, “Eleman Seçiminde Outsourcing’in Avantaj & Dezavantajları” ile bilgilerini aktarırken, Adecco Av rupa Bölge Müdürü Ebru Coş, “Dünyada ve Türkiye’ de Esnek İş Gücü & Dönemsel Eleman Uygulamala rı” konusu ile bu yeni stratejinin insan kaynakları yönetimi, iş gücü piyasası ve dönemsel / esnek iş gücü hizmetleri veren danışman firmalar açısından so nuçları, Türkiye bu değişim ve süreçlerin neresinde ve Türkiye’deki iyimser göstergeler konu başlıkları hakkında kendi şirketlerinden de örnekler vererek bilgiler verdi.
İki günlük Zirve’nin son iki oturumunda Burger King Eğitim ve İnsan Kaynakları Müdürü İmer ş. Artan, “Part Time Eleman Seçimi ve Türkiye Uygulama ları” ile IBM İnsan Kaynakları ve İletişim Bölüm Müdürü Aysun Barın da, “Avrupa Toplu luğuna Giriş Sürecinde Eşitlik Hakkının Uygulan ması” konularında bilgi ve de neyimlerini paylaştılar.

Zirve karşılıklı fikir alışverişinde bulunma imkanı sonucunda değişik şirket uygulamaları ve örnekleri paylaşma olanağı sağlaması sebebiyle katılımcıların memnuniyeti ile son buldu.

KALİTE YÖNETİMİNDE BALDRIGE YAKLAŞIMI BALDRIGE BASED QUALITY

Prometheus Institute, 17 şubat 2000 tarihinde Armada Hotel’de “Kalite Yönetiminde Baldrige Yakla şımı” isimli tam günlük bir seminer düzenledi.

Semineri gerçekleştiren Jim Clauson, 1998 yılında kurucusu olduğu “Breakthrough Systems” isimli şir ketinde çağdaş üretim ve proses geliştirme teknikle ri, sorun çözümü, israf azaltımı, kalite geliştirme ve kişisel gelişim konuları üzerine değişik endüstrilerden birçok organizasyona danışmanlık ve eğitim hiz meti vermektedir. Kendi şirketini kurmadan önce Roane State Kalite Eğitimleri Programı’nın Direk törlüğü’nü yapmış olan ClausonCentral Florida Üni versitesi Üretim Yönetimi Bölümü’nden mezun olup, South Carolina Üniversitesi’nden MBA, Murray State Üniversitesi’nden M.Sc. derecelerine sahiptir.

Seminerin hedefi kalite sistemleri ile ilgili genel bir bilgi kazandırmak, kriterlerin sistematik yapısını açıklamak ve kalite ile ilgili kaynaklara ulaşmak için internetten nasıl yararlanılır konuları etrafında çer çevelenirken Jim Clauson katılımcılara, Baldrige Ka lite Sistemi ve EFQM modeli hakkında bilgi verdikten sonra her iki sistemin ortak ve farklı yönlerini açıklayarak, ödül süreçlerini ve değerlendirme kriterlerini anlattı.

Bizde içerik bol, seni düzenli olarak bilgilendirmemizi ister misin? :)