Motivasyon Yönetimi Zirvesi 2000


Başarılı olabilmek için bir kuruluşun iyi ürünler, iyi markalar, yüksek pazar payları ve yaratıcılığa ihtiyacı vardır. Ancak bir kuruluşun gerçek anlamda bir rekabet avantajı elde etmesinde nitelikli, motivasyonu yüksek ve tatmiş edilmiş çalışanlara sahip olması önem taşımaktadır. Bu amaçla şirketler tarafından çalışanlarının motivasyonunu ölçmek için genelde en çok kullanılan motivasyon yöntemleri araştırmalar, gözlem, performans sonuçları ve kritik olay analizleri olarak karşımıza çıkıyor. Maddi motivasyon araçları olarak para, hediye, paraya dönüşebilen değerler, manevi motivasyon araçları olarak da teşekkür, tanınma, ünvan (parasız) ve eğitim öncelikli tercihler arasında görülüyor.

İşte tüm bu başlıkları konuşmak ve ortak bir fikir birliğine varmak amacıyla Human Resources İnsan Kaynakları ve Yönetim Dergisi 04 05 Ekim 2000 tarihlerinde Armada Hotel İstanbul’da “Motivasyon Yönetimi Zirvesi 2000”i düzenledi.

KONUŞMACILAR

Deniz GÜRSOY Uzel Holding İnsan Kaynakları Genel Direktörü
İlhan ÖZDİLLER Uzel Tarım Makinaları Ünitesi İnsan Kaynakları Bölüm Direktörü
Asuman ÇETİNTÜRK BBA Beymen Boğaziçi Alboy Mağazacılık İnsan Kaynakları Direktörü
Murat AKGÜN Garanti Bankası İnsan Kaynakları Birim Müdürü
Melike BİNGÖL Bosch Siemens Profilo Elektrikli Gereçler İnsan Kaynakları Alan Yöneticisi
Emel GELİNCİK Balnak Holding Toplam Kalite ve İnsan Kaynakları Müdürü
Zeynep AKSOY Hillside City Club Yoga Eğitmeni
Serhat SIDAL Hillside City Club Spor şefi
Yücel ATIŞ Prometheus Danışmanlık Genel Müdürü
Demet UYAR İ.D.E.A. Danışmanlık Franklin Covey Takım Sorumlusu
Ece SÜEREN JTI Tütün Ürünleri Pazarlama A.ş. Eğitim ve Geliştirme Müdürü

Zirvenin ilk gününün açılış oturumunda Uzel Holding İnsan Kaynakları Genel Direktörü Deniz Gürsoy ve Uzel Tarım Makinaları Ünitesi İnsan Kaynakları Bölüm Direktörü İlhan Özdiller “İnsan Kaynaklarının Motivasyon Yönetimindeki Yeri” konu başlığıyla; temel motivasyon modeli, kapsam teorileri, süreç teorileri, motivasyon teorilerinin entegre edilmesi konularından bahsederek insan kaynakları ve motivasyon yönetiminin paralel yürütülen konular olduğu ve insan kaynakları yönetimi sürecinde uygulanan her faaliyetin çalışanların motivasyonunu direkt olarak etkilediği üzerinde durdular.
BBA Beymen Boğaziçi Alboy Mağazacılık İnsan Kaynakları Direktörü Asuman Çetintürk “şirketlerde Müşteri Mutluluğu ve Motivasyon İlişkisi” konu başlığıyla; Beymen İnsan Kaynakları Departmanı uygulamalarından örnekler vererek bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

“Ücretlendirme Ek Yararlar ve Motivasyon İlişkisi” konusu ile Garanti Bankası İnsan Kaynakları Birim Müdürü Murat Akgün; para bir motivatör müdür?, 3 eşitlik dengesi, Garanti Bankası mevcut ücretlendirme sistemi, ek yararlar yöneticiler ve çalışanlar, işyerinde verimliliğin sırrı; iletişim ve motivasyon, yöneticilerin motivasyonu, çalışan tatmin anketleri, prim bazlı ücretlendirme sistemi konularından bahsetti.

“Kapsamiçi Personelin Motivasyonu” ile Bosch Siemens Profilo Elektrikli Gereçler İnsan Kaynakları Alan Yöneticisi Melike Bingöl bilgilerini paylaşırken, Balnak Holding Toplam Kalite ve İnsan Kaynakları Müdürü Emel Gelincik “Motivasyon Uygulamalarının şirket Verimliliğine Katkısı” ile müşteri memnuniyeti, rekabet üstünlüğü ve iş mükemmelliğine ulaşmak için motivasyonun önemi, maddi motivasyon, sosyal motivasyon, çalışma ortamının motivasyondaki önemi, fikir hedef birliğinin organizasyon için önemi, motivasyonun şirketlerin geleceğindeki payı kavramları üzerinde durdu.

“Motivasyon Yönetimi Zirvesi 2000”in ikinci gün programı Hillside City Club Yoga Eğitmeni Zeynep Aksoy ve Hillside City Club Spor şefi Serhat Sıdal’ın “Yoga” konusunda verdikleri bilgiler ile başladı. Aksoy ve Sıdal zihnin her köşesini tanımanın ve kontrol altına almanın önemi, beden ve zihin hareketlerinin uyumu ile sağlanan denge, güç ve esnekliğin faydaları ve tüm bu çalışmaların iş ve özel yaşamdaki yararları hakkında bilgiler verirlerken, katılımcılara küçük bir yoga deneyimi yaşattılar.

Prometheus Danışmanlık Genel Müdürü Yücel Atış, “şirketlerde X Kuşağını Nasıl Motive Edersiniz?” ile X kuşağı kimdir, yeni ekonomi, yeni rekabet, yeni şirket profili nasıl, yeni kuşak profili nasıl, kendimizi pazarlamak için ne yapıyoruz konuları hakkında bilgiler verdi.

“Kişisel Gelişime şirketlerin Katkısı Ne Olmalı ve Nasıl Olmalı? Örneklerle...” konusu ile İ.D.E.A. Danışmanlık Franklin Covey Takım Sorumlusu Demet Uyar; liderlik, gelişimi kolaylaştıran hareketler, yetkinlik nedir, yetkinlik bazlı geliştirme, yetkinlik profilleri ve yetkinlik bazlı geliştirme süreci konularından bahsetti.

İki günlük “Motivasyon Yönetimi Zirvesi 2000”in son oturumunda JTI Tütün Ürünleri Pazarlama A.ş. Eğitim ve Geliştirme Müdürü Ece Süeren “İş Tatmin Anketleri ve Motivasyon İlişkisi” konu başlığıyla bilgi ve deneyimlerine dayanan bir sunum gerçekleştirdi.

Zirve katılımcıların memnuniyeti ile sona erdi.

TÜRKİYE’NİN E BUSINESS ZİRVESİ

Türkiye’de bugüne kadar düzenlenmiş olan en kapsamlı “e Business Zirvesi”, Management Centre Türkiye tarafından 24 25 Kasım 2000 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Ana teması, “Yeni Ekonomide e Business Stratejileri” olarak belirlenen zirveye, Monitor Company’den Waleed Iskandar, Manchester Business School’dan Prof. Brian Cunningham, IBM’den Colin Metir, Microsoft’tan Haluk Maga, DELL’den Glenn Jones, Ernst & Young’dan Patrick C. Miller, Via4’ten Thomas Gerlach, Vignette’den Stuart Evans konuşmacı olarak katılacaklar.

Kendini geliştirmek ve dünyayla eş zamanlı koşmak isteyenler için seçkin bir platform yaratmayı hedefleyen “e Business Zirvesi”nde; “Digital Ekonomi ve Rekabet”, “e Business ve İnternet İş Hayatını Nasıl Etkiliyor?”, “Stratejik Anlamda İnternetten Nasıl Yararlanabiliriz?”, “İnternette İş Modelleri”, “Türkiye’de ve Dünyada Başarılı e Business Uygulamaları”, “e Business’da şirket Ürün Müşteri Üçgeni”, “Devletin e Business’daki Rolü”, “e Business Ortamı İle İlgili Değerlendirme” gibi konu başlıkları tartışılacak.

e Business Zirvesi içinde düzenlenecek olan e Business fuarı da; bankacılık finans, bilgisayar, POS Terminalleri, software, iletişim/network donanım, e mail yazılım, network iletişim sistemleri, GSM operatörlüğü gibi konularla ilgili ürün ve hizmetleri sunan ve bunları talep eden kuruluşları biraraya getirecek.

ETKİLİ İNSANLARIN 7 ALIŞKANLIĞI

İ.d.e.a. A.Ş., 15 17 Kasım 2000 tarihlerinde Hyatt Regency Otel’de “Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” başlıklı bir seminer düzenleyecek.

Bireylerin ve organizasyonların etkinliğini arttırmayı hedefleyen 3 günlük programda, kişisel ve kişilerarası seviyelerde ilkelere ve güvene dayalı ilişkiler kurmanın önemi ve şirketlerdeki gerekliliği üzerinde durulacaktır. “Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı”, katılımcı profili tüm şirket çalışanları olarak belirlenmiştir. “Proaktif Ol”, “Sonunu Düşünerek İşe Başla”, “Önemli İşlere Öncelik Ver”, “Karşılıklı Kazanmayı Hedefle”, “Önce Anlamaya Çalış Sonra Anlaşılmaya”, “Sinerji Yarat” ve “Baltayı Bile” başlıklı 7 alışkanlığın inceleneceği ve bireylere kazandırdıklarının anlatılacağı seminerde, uygulamaya yönelik çalışmalarda düzenlenmektedir.

Bir şirketin başarılı olması için çalışanlarının başarılı olması gerekir. Çalışanların kendi hedeflerine ulaşamaması durumunda, şirketin hedeflerine ulaşabilmesi mümkün değildir. “Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” eğitimi; tüm çalışanların işlerine, başkalarıyla ilişkilerine, hayatlarındaki problemlere ve fırsatlara bakış açılarını değiştirecektir. Olayları farklı bir açıdan algılama, kişinin davranışlarını değiştirecek ve bu da insanın daha iyi sonuçlar elde etmesine neden olacaktır.

Bu seminer; katılımcıların kendi davranışlarının sorumlu luğunu üstlenme ve hedefe ulaşma, daha güçlü bireysel ilişkiler kurma, takım içinde ortak bir hedefe doğru birlikte çalışma, hayatın her alanında sürekli gelişme ve yeni lenme becerilerini geliştirecektir. Bu seminer, ayrıca şirketin içinde güven ortamı yaratılmasını sağlayacaktır.

ÜNLÜ UZMANLAR TOFFLER İLE KELLY KALİTE KONGRESİ’NDE İSTANBUL’DA

Alanlarında dünyanın bir numaralı uzmanları olan Alvin Toffler ve Kevin Kelly, “Kamu Sektöründe Toplam Kalite Yönetimi” ana teması çerçevesinde 21 22 Kasım 2000 tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sa rayı’nda gerçekleştirilecek 9. Ulusal Kalite Kongresi için Kasım ayında İstanbul’a geliyorlar.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük Kalite toplantısı olan Ulusal Kalite Kongresi’nde düzenlenecek iki özel oturumda ünlü gelecek bilimcisi Alvin Toffler “Gelecekte Toplumsal Düzen” ve Yeni Ekonomi konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından Kevin Kelly’de “Ulusal Ekonominin Yeni Boyutları” konusunu ele alacaklar.
İki özel oturumun dışında Kongre’de 18 teknik oturum ve TÜSİAD’ın katkılarıyla düzenlenecek 7 ana tema oturumu da yer alacak. Bu oturumlara yurtdışından gelen ünlü konuşmacıların yanı sıra Türkiye’den de Prof. Dr. Türkan Saylan, Yargıtay Başkanı Doç. Dr. Sami Selçuk, İMKB Başkanı Osman Birsen, Milletvekilleri Ali Coşkun ve Prof. Dr. Ziya Aktaş, Ressam Yusuf Taktak ve Berna Yılmaz gibi ünlü simalar katılacaklar.


Bizde içerik bol, seni düzenli olarak bilgilendirmemizi ister misin? :)