Doğuş Üniversitesi Personelini Kariyer Gelişimi için İngiltere'ye Gönderiyor
* Seminerler, dersler, workshoplar ve konferanslara katılmak
* Kullanılan eğitim araç ve gereçlerini kullandıkları anda görüp değerlendirmek
* Kütüphanelerde kendi alanları ile ilgili araştırma, incelemeler yapmak ve yeni yayınları görmek
* Her yıl yenileri geliştirilen on line bilgi ve araştırma kaynaklarını bizzat kullanarak, değerlendirme yapmak
* Üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri ile toplantılar, görüşmeler yapmak ve bilgi alışverişinde bulunmak.
ENDÜSTRi MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCi SEMPOZYUMU
EMÖS’98
İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından, Vestel Bilişim’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen EMÖS’98, 4 7 Mart tarihleri arasında toplam 10 üniversiteden 47 proje ve bildirinin bilimsel tartışma ortamında akademik sunumuna sahne oldu. EMÖS’98, proje yarışmasında dereceye giren projelerin sahiplerine ödüllerinin verildiği bir törenle sona erdi.
EMÖS, bu yıl geçmiştekilerden farklı olarak, amatör bir ruh ve profesyonel bir yaklaşım çerçevesinde gerçekleşti. Proje Yarışması ve Bildiri Sunumları başlıkları altında iki bölümden oluşan EMÖS’98’e, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin Endüstri Mühendisliği programlarından öğrenciler katıldı. Proje bölümünde, katılımcılar Endüstri Mühendisliği bakış açısı ile ele alacakları problemleri destekleyerek Akademik Kurul’a yazılı olarak sundular. Bildiri Sunumları bölümünde ise öğrenciler, Endüstri Mühendisliği bakış açısı ile her türlü problemi dile getirme ve somut çözümler arama fırsatını buldular. Sempozyumda ayrıca genç beyinlerin kariyer planlamalarına yönelik bir de toplantı düzenlendi. 5 Mart tarihinde gerçekleşen Vestel Kariyer Toplantısı’nda Vestel insan Kaynakları Koordinatörü Atilla Demir, bilimsel araştırma geliştirme çalışmalarının iş dünyasında bulduğu uygulama alanları konusunda öğrencilere bilgi verdi.
MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ’NE HAZIRLANIYOR
MARMARA ÜNİVERSİTESİ KALİTENİN ÖNCÜ
UYGULAYICILARINI ONURLANDIRDI.
Marmara Üniversitesi Senotosu ülkemizde Toplam Kalite Yönetimi yaklaşımının benimsenmesi ve uygulanmasında öncülüğüyle tanınan Hazım Kantarcı ve Tanju Argun’a Endüstri Mühendisi Fahri Doktoru (Doctor Honoris Causa) ünvanı verdi. Törene onur konuğu olarak katılan Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı Başkanı John Roberts, törenin ardından “Kamuda Toplam Kalite Yönetimi” konulu bir konferans verdi.
Marmara Üniversitesi Senatosu’nun, Endüstri Mühendisi Fahri Doktoru ünvanı verilmesine ilişkin kararında, Hazım Kantarcı ve Tanju Argun’un “çağdaş yönetim ve toplam kalite anlayışının dünya çapında takdir edilen mükemmel uygulamalarının gerçekleştirlmesindeki liderliği; Türk sanayinin kalitesini uluslararası platformda tescil ettirmesi ve dolayısıyla Türkiye’nin küresel düzeyde bu alanda tanıtımına yaptığı katkıları; toplam kalite anlayışının kurumunda uygulanmasında ve Türkiye genelinde çeşitli kurum ve kuruluşlarda teşvik edilmesinde gösterdiği üstün başarı” nedeniyle layık görüldükleri belirtildi.
Marmara Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı verilen, Hazım Kantarcı Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Otomotiv Grubu Başkanı ve Toyotasa Genel Müdürü. Hazım Kantarcı’nın yöneticiliği sırasında Brisa 1993’te Tüsiad Kalder tarafından tesis edilen ilk Ulusal Kalite Ödülü’nü ve 1996’da Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazandı. Hazım Kantarcı Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Yönetim Kurulu Üyesi. TÜBiTAK Bilim Kurulu Üyesi olan Tanju Argun’un Genel Müdürlüğü sırasında Netaş 1996 ve 1997 yıllarında Avrupa Kalite Başarı Ödülü’nü kazandı.
AIESEC TÜRKİYE, AVRUPA’NIN EN BÜYÜK
GENÇLİK KONGRESİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Aiesec, 87 ülkede 50.000’den fazla üyesinin kişisel gelişimi için kongreler düzenliyor. Bunlardan biri olan Avrupa Bölgesi’ni kapsayan EUROLDS (European Leadership Development Seminar) “Avrupa Liderlik Gelişim Semineri” bu sene Aiesec Türkiye adına, Bursa şubesi tarafından gerçekleştirildi.
1 7 Mart 1998 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen bu kongreye Avrupa’nın 36 ülkesinden 240 Aiesec’li üniversite öğrencisi ve profesyonel eğitim kuruluşu olan Steven Covey Eğitim Merkezi’nden Derek Small katıldı.
Kongrenin ilk gününü kapsayan “Toplum ve Bireysel Rol” adlı, daha çok bireylerin kendilerini, toplumlarını ve geleceklerini sorgulamalarına yönelik bölüm; Birleşmiş Milletler’in hazırlamış olduğu dünyadaki açlık,yoksulluk, çocuklar, kadınlar ve doğal çevrenin kirlenmesi ile ilgili istatistiki bilgilerin aktarımıyla başladı. Bu aktarımla gençlerin dünyanın sorunları ile ilgili geniş bir bakış açısına sahip olmaları sağlandı. Bir sonraki bölümde çalışma grupları içerisinde delegelerin global trendleri tartışmaları ve dünya için bir vizyon çizmeleri istendi. Bu çalışmayı desteklemek ve delegelerin kendi vizyonlarını yaratmalarına yardımcı olmak amacıyla yazar ve gelecek bilimcisi Hazel Handerson’ın, Berkora Institute’da işletme profesörlüğü yapan Margret Wheatley’in ve Avrupa Komisyonu Eğitim sorumlusu Marc Luyclix’in daha önceki Aiesec kongrelerinde yapmış oldukları konuşmaları videodan izletildi ve Muhammed Yunus’un kendi hayatını anlatan konuşması banttan dinletildi. Ardından yapılan uzun süreli çalışma sonucunda delegeler kendi vizyonlarını çizdiler.
“Kişisel ve Organizasyonel Liderlik” adlı ikinci gün oturumları liderlik kavramının tartışmaya açılmasıyla başladı. Ardından dünyada çeşitli dönemlerde lider olarak kabul edilmiş isimler farklı kişilere dağıtılarak oluşturdukları çalışma gruplarında bu liderleri ve onların liderlik özelliklerinin tartışılması istendi.
ilerleyen günlerde delegeler, oluşturulan model şubelerde projelerini ve fikirlerini tartışma imkanı buldular. Ayrıca Aiesec uluslararası ve profesyonel eğitimciler tarafından farklı eğitimler verildi. Bu eğitimler Kurumsal Ortaklık Kurma, iletişim, Uluslararası Anlayış, Takım Yönetimi, Takım Oluşturma ve Öğrenme Metodları başlıkları altında toparlanabilir. Delegeleri en çok etkileyen Derek Small’un verdiği “Vizyon Oluşturma” eğitiminde Aiesec’in dünyada varoluş amacı barış, kültürel anlayış ve gençlere liderlik olarak tanımlanırken, eğitimin ana mesajı “istemek ve ileriyi görerek vizyon oluşturmaktı.”