ODTÜ İşletme Topluluğu CV ROM ve Şirketler Kataloğu


ODTÜ İşletme Topluluğu, ODTÜ öğrencilerini firmalara tanıtan CV Rom’un yanı sıra şirketleri, sektörleri birçok yönüyle öğrencilere tanıtmayı amaçlayan bir şirketler Kataloğu da çıkarıyor. Geçen yıl 13 holding (427 şirket) ve 21 değişik sektörden 67 şirketin katıldığı şirketler Kataloğu’98, şirketlerin karşılaştırmalı tanıtımlarını içeriyor.

ODTÜ İşletme Topluluğu firmaların staj olanaklarını web sayfası ve okuldaki panolarla öğrencilere iletme görevini üstleniyor.

ODTÜ İşletme Topluluğu

Bir grup işletme öğrencisi tarafından kurulan topluluk, 1992 yılından bu yana faaliyetlerini 6 komite altında yürütüyor.

Halkla İlişkiler Komitesi tüm okul içi ve dışı tanıtım aktivitelerinden, ayrıca dönemlik dergi Glokal’in yayına hazırlanmasından sorumlu. 2000 öğrenciye ücretsiz olarak dağıtılan derginin “Global düşünüp, lokal davranmak” sözünden esinlenen ismi aynı zamanda topluluğun felsefesini de yansıtıyor. Ayrıca, Türkiye’nin önde gelen ve işletme eğitimi veren üniversitelerinden Boğaziçi, Bilkent, Dokuz Eylül, Hacettepe, İstanbul, Marmara Üniversiteleri ile birlikte kurduğu İşletme Kulüpleri ve Toplulukları Platformu adlı organizasyondaki faaliyetlerini sürdürüyor. Bu organizasyonda İşletme bilimi ile ilgili konular tartışılıyor, workshoplar düzenleniyor ve case çalışmaları yapılıyor. Tek başlarına yüzlerce başarılı işe imzasını atan bütün bu kulüpler ve topluluklar, senede iki kez yapılan toplantılar sırasında fikir alışverişi yapıyor, karşılaştırmalı analizlerle ‘Daha iyiye nasıl gidebiliriz?’ sorusuna cevap arıyor.

Seminer ve Panel Komitesi, alanında başarılı ve uzman kişileri ODTÜ’de ağırlıyor. 6 yıllık geçmişinde konuk ettiği isimler arasında Sabancı Holding Yön. Kur. Başkanı Sakıp Sabancı, Türk Philips Yön. Kur. Başkanı Atok İlhan, Eczacıbaşı Holding Yön. Kur. Başkanı Bülent Eczacıbaşı, TÜSİAD Başkanı Muharrem Kayhan, Garanti Bankası Gn. Müdürü Akın Öngör, Brisa eski Genel Müdürü Hazım Kantarcı, BP Mobil Türkiye Gen. Müd. Ertuğrul Tuncer, Leyla Alaton, İlhan Kesici, Coca Cola ANSAN Gen. Müd. G.Faik Byrns, Digital Equipment Türkiye Gen. Müd. Ali şahin Tulga, Rutkay Aziz, Fatih Altaylı, Güneri Civaoğlu, Can Dündar var. Ayrıca ODTÜ öğrencilerini sosyal yönden de geliştirici “Beden Dili ve İş Dünyasında Kullanımı”, “İş Ahlakı”, “Finans Sektörü”, “Türkiye’de Turizm”, “Medya ve Siyaset”, “İnsan Yönetimi” gibi güncel konulu panellere ev sahipliği yapıyor.

ODTÜ’yü ulusal platformlarda temsil eden Münazara Takımı da ODTÜ İşletme Topluluğu Seminer & Panel Komitesi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Organizasyonlar Komitesi topluluk üyelerini kaynaştırıcı geziler, partiler, yemekler, topluluğun açılış ve kuruluş kokteyllerini düzenlemekle görevli. Teoriyi pratiğe uygulama amacıyla şirketlerin sorunlarını öğrencilerin yaratıcılıklarıyla çözmeleri için ödüllü Case Çalışmaları yapıyor. ODTÜ’nün en beğenilen ve her dönem yaklaşık 2500 kişinin katılımıyla gerçekleşen Cheers Partisi de ODTÜ İşletme Topluluğu imzası taşıyor.

İşletme Topluluğu ODTÜ’deki topluluklar arasında finansmanının tümünü kendisi karşılayan tek öğrenci grubu. Finans Komitesi bu amaca yönelik sponsorluk ve reklam bulma aktivitelerini yürütüyor. Ayrıca mali işlerin düzenlenmesi ve kaynakların etkin kullanımı ile ilgileniyor.

İnsan Kaynakları Komitesi en etkin öğe üyelerin topluluğa kazandırılması, motivasyonu ve takibi görevini üstlenmiş durumda. Komite İnsan Kaynakları konulu toplantılar da düzenliyor. Her sene yönetim kurulu eski ve yeni üyelerini buluşturan toplantılarda topluluğun vizyonu, aktiviteleri, geleceği ve sorunları tartışılıyor. Yeni projeler geliştirip, fikir alışverişinde bulunuluyor.

Örneğin; şu an kurulma aşamasında olan ODTÜ İşletme Topluluğu Derneği; bu toplantılarda ortaya çıkıp hayata geçirilen projelerden biri. Üyelerin mezun olunca da paralel aktivitelere devam edebilmeleri, deneyimlerini ve bilgilerini yeni üyelerle paylaşabilmeleri amacını güdüyor.

Üniversiteden ve bölümden tam destek alan topluluğun gelecek ile ilgili planları çok büyük ve kapsamlı projeleri kapsıyor.
Örneğin; önce ulusal daha sonra uluslararası boyutta olması düşünülen; şirket çalışanları, işletme öğrencileri ve akademisyenleri biraraya getirerek “İşletme Biliminin ve Eğitiminin Geleceğini” sorgulayacak. İşletme 2000 sempozyumu gibi.

ODTÜ’nün önde gelen topluluklarından biri olarak, yarının üst düzey yöneticilerine yaratıcılıklarını serbest bir ortamda açığa çıkarma fırsatı sunup, pratik yapma ve deneyim kazanma imkanı sağlıyor. Bunların yanı sıra, yaptığı aktivitelerle İşletme bilimine, bölümüne, öğrencilerine ve tüm topluluk üyelerine katkıda bulunma misyonunu da üstleniyor. Her geçen gün artan dinamik, çalışkan, başarılı, yaratıcı üyeleri sayesinde amatör bir ruhla profesyonelce çalışarak başarılı proje ler ortaya koymaya devam ediyor...

Adres: ODTÜ İşletme Topluluğu
İİBF No:143 06531 ODTÜ / ANKARA
Telefon: 0 312 210 14 45
Faks:0 312 210 30 76
E mail: manclub@man.metu.edu.tr

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, hukuk, iktisat olmak üzere; işletme, maliye ve YÖNETİM BİLİMİ alanlarından faydalanarak, çalışma hayatında gerekli olan bütün bilgileri, özellikle işçi işveren ilişkileri, sosyal güvenlik, endüstriyel demokrasi, servet ve gelir politikası, milletlerarası planda sosyal politika alanına giren bilgilere ilişkin konularda eğitim ve araştırma yapar.

Bu alanda öğrenim yapmak isteyenlerin üstün akademik yeteneğe sahip ve insan ilişkilerinde başarılı olmaları beklenir.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nü bitirenler; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Uzmanı ünvanı ile iş piyasası, sosyal sigorta, iş mevzuatı, toplu sözleşme ve sendikacılık konularında araştırma ve incelemeler yaparak, teklifler geliştirirler.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Uzmanı ayrıca, devletin genel sosyal politikası ile sosyal güvenlik ve endüstri ilişkileri politikasını planlama, düzenleme ve geliştirilmesinde, ilgili bakanlık ve kamu kuruluşlarında, sosyal işlerin düzenleme ve yürütülmesinde, kamu iktisadi teşebbüsleri ve özel sektör işletmelerinin çalışma, işçi işveren ilişkileri ile diğer sosyal işlerin düzenlenmesi ve yönetiminde de etkili bir rol oynar.

ÇALIŞMA ALANLARI

Bu alanda öğrenim görenler DPT, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yurtdışı ve yurtiçi ünitelerinde, SSK, Bağ Kur, T.C. Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumlarında, müfettiş, uzman ve ateşe olarak öteki bakanlıkların sosyal işler bölümünün yönetiminde, işçi ve işveren kuruluşlarında, kamu iktisadi teşebbüsleri ve özel işletmelerin endüstriyel ilişkiler ve sosyal işler bölümünde yöneticilik ve danışmanlık hizmetlerinde çalışabilirler.

Mezunlar ayrıca, kamu yönetimi, iktisat ve işletme bölümleri mezunlarının çalışabilecekleri diğer alanlarda da görev alabilirler.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, bir sentezler bölümüdür. Diğer iktisadi ve idari bilimleri, sosyal bilimleri ve yönetim bilimi görüşlerini kendi potasında eriterek, amacını günümüzde hem kamu hem de özel işletmelerin, Avrupa Ülkeleri İşletmeleri düzeyinde yönetilmeleri ve başarıya ulaşabilmeleri için gerekli olan, insanın (işçinin) bir maliyet olarak değil, bir insan olarak görülmesi ve verimin ancak böyle sağla nabileceğini göstermek olarak belirlemiştir.

Günümüzde artık, büyük teknolojiler riskli hale gelmiştir. Modanın sürekli değişmesi büyük üretimleri olanaksız hale getirmiştir. Bu nedenle işverenler çalışanlara yönelmiştir. Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü olarak işletmelerin bu yönde yönetim uygulamalarını isterken; hedefleri de büyük küçük her işletmede, Beşeri Kaynakların (Departmanın) bir tabeladan ibaret olmadığını, çalışmalarının gerçekten işe yaradığını göstermektir.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAM AJANSI KURULDU

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde, öğretim üyelerinin desteğiyle kurulan Halkla İlişkiler ve Reklam Ajansı, geleceğin iletişimcilerini hazırlıyor.

Öğrencileri teorik bilgilerin yanısıra, pratik bilgilerle de profesyonel hayata hazırlamayı hedefleyen ajansın temelleri 16 Aralık 1998 tarihinde üniversitenin Acıbadem Kampüsü’nde atıldı. Burada yapılacak tüm çalışmalar, profesyonel bir ajans anlayışıyla gerçekleştirilecek. Belirlenen hedefler bu anlayışı destekliyor.

Konuklar ve seminerler
Ajans halkla ilişkiler ve reklam sektörünün önde gelen profesyonellerini her ayın belirli günlerinde öğrencilerle buluşturacak. Bu kişilerin deneyimlerini aktararak verecekleri seminerler öğrencilerin iş hayatını daha iyi anlamalarını sağlayacak.

Projeler
Ajans öğrencilerin tek başlarına ne yapacaklarını ve teorik bilgilerini uygulama alanına nasıl geçirdiklerini daha iyi ölçebilme amacıyla bir proje yarışması da düzenlemiştir. Öğrenciler hazırlayacakları bu projeleri yine sektörün önde gelen isimlerinden oluşmuş bir jüriye sunacaklar. Bu yarışma sonunda ilk üç dereceye girenlerin çalışmalarının sektörün önde gelen dergilerinde yayınlanması sağlanacak.

Yeni ürünler, yeni soluklar
Ajans bünyesinde sık sık atölye çalışmaları düzenlenecektir. Hayali ya da pazarda bulunan bir ürünün reklam kampanyalarıyla halkla ilişkiler faaliyetlerinin yapılacağı bu atölye çalışmalarında yeni bakış açılarının filizlenmesi ve geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Profesyonelliğe Geçiş
Ajans nihai amacını gerçek anlamda bir profesyonel ajansa dönüşmek olarak belirlemiştir.

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde şimdi yeni, bilinçli, geleceğe umut ve güvenle bakan iletişimciler kuşağı yetişiyor.

AIESEC’LE “YÜREĞİNİZİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİDİN!”

AIESEC Türkiye’nin 1954’ten bu yana Türkiye’de yürüttüğü Uluslararası Staj Değişim Programları seçmeleri bu seneden başlayarak yılda iki kere düzenlenecektir. İktisadi İdari Bilimler, Bilgisayar, Endüstri ve İşletme Mühendisliği öğrencileri, Kasım ve Mart ayında düzenlenecek seçmelerden herhangi bir tanesine katılım gösterebilecekler. Dil seviye tespit sınavı ve mülakat merkezlerinde yapılacak.

Seçmeler her sene olduğu gibi AIESEC Türkiye’nin 9 ilde yer alan şubelerinde (Adana, Ankara, Bursa, KKTC, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Kocaeli) gerçekleştirilecek. Öğrenciler bu illerdeki AIESEC ofislerinden ve üniversite kampüslerinde açılan kayıt masalarından başvurabilecekler ve İstanbul’dan sınava girecek öğrenciler İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde sınava katılım göstereceklerdir.

AIESEC’in temel aktivitelerinden biri olan Global Değişim Programları çerçevesinde 1954’ten bu yana pek çok Türk öğrenci yurt dışında staj yapma ve Türkiye’yi temsil etme fırsatını yakalamıştır. Aynı sayıda yabancı öğrenci de ülkemize gelerek Türk kültürünü ve iş dünyasını tanımıştır. Bu sene de seçilen öğrenciler 87 AIESEC ülkesinde 8 hafta ile 78 hafta arasında staj yapma imkanı bulacaklardır. AIESEC’in önde gelen şubelerinden olan AIESEC İstanbul şubesi her sene yurtdışına gönderdiği yaklaşık 120 ve İstanbul’da ağırladığı 100 yabancı öğrencisi ile birinci konumdadır.

AIESEC uluslararası bağımsız, kar amacı gütmeyen tamamiyle gönüllü üniversite öğrencileri tarafından yürütülen dünyanın en büyük öğrenci ve değişim organizasyonudur. Bugün AIESEC 87 ülkede, 741 üniversi tede, 50.000 aktif çalışanı ile faaliyet gösteriyor. 1984 yılında savaşları durdurmak düşüncesiyle kurulan AIESEC’in amacı “uluslararası anlayışı ve işbirliğini sağlayarak, insanların gelişimine katkıda bulunuyor.” AIESEC aynı zamanda Birleşmiş Milletler’e ve UNESCO’ya gençliği temsilen danışmanlık yapıyor.

AIESEC Türkiye 1997 yılında başlattığı “Güneydoğu’da Yeni Ufuklar” isimli projesiyle Uluslararası Başkanlar Toplantısında “En İyi Aktivite” ödülüne ve aynı toplantıda “Her Alanda Liderlik” ödülüne layık görülmüştür.

Ayrıntılı bilgi için;
AIESEC İstanbul şubesi
Etkin BALKANAY Pazarlama Koordinatörü
Tel: 0.212.293 88 36/0.212.293 09 54
Fax: 0.212.244 16 87

Bizde içerik bol, seni düzenli olarak bilgilendirmemizi ister misin? :)