LOGO Yazılım


1984 yılında üç kişilik bir ekiple Türkiye bilişim pazarına giren Logo Yazılım, onüç yıl gibi oldukça kısa bir sürede 7 şirketten oluşan, satış geliri 20 Milyon doları aşan, toplam 210 personele sahip bir şirketler grubu haline geldi. Logo ürünlerinin geliştirme, pazarlama, satış ve destek faaliyetleri LOGO YAZILIM Sanayi ve Ticaret Ltd. şti. ile LOGO Bilgisayar Hizmetleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.ş. tarafından yürütülmektedir. Gruba bağlı diğer şirketleri Logosoft, Logobase Veri Tabanları Sistemleri Pazarlama, Logomotif Multimedya Ürünleri Pazarlama ve Bilge Yazılım’dan oluşan Logo Grubuna, 1997 Eylül ayında Almanya’nın Frankfurt kentinde ilk yurtdışı firması olan Logo Business Software GmbH eklenmiş ve çalışmalarına başlamıştır.

Logo Yazılım’ın misyonu, küreselleşen dünya pazarlarında rekabet eden kuruluşlara, verimliliklerini ve karlılıklarını artırıcı çözümler sunmak. Bu misyon çerçevesinde, teknolojik yeniliklere uyumlu, kullanımı kolay, kuruluşların verimliliklerini arttıran yazılım ve hizmetler üretmek, bunların satış öncesi ve sonrası eğitim ve destek hizmetlerini vermektir. Logo Yazılım’ın hedefi ise, uluslararası pazarda pazar payını arttırarak küresel bilgi teknolojisi firması olmaktır.

Bordro yazılımı, Logo Yazılım’ın bu sektöre girişinin ilk ayağını oluşturuyor. Bu noktadan insan kaynakları ürününe geçişiniz nasıl oldu?

Bordro yazılımı bizim bugüne kadar 8000 civarında müşterimizin kullandığı ve onlardan gelen istekler doğrultusunda geliştirmeye devam ettiğimiz, insan kaynakları ürünümüzün de önemli bir parçası. Bordro bölümü olmadan insan kaynakları iş süreçlerini tamamlayamıyorsunuz. Personel Yönetimi adını verdiğimiz ürünümüz ile sadece bordro işlemlerini takip etmek isteyen firmaların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Ancak müşterilerimizden gelen talepleri de dikkate alarak, daha geniş bir yapıda insan kaynakları süreçlerine cevap verecek bir ürün hazırlamaya karar verdik. Logo İnsan Kaynakları ürünü bu şekilde doğdu.

1995 1996 yıllarında Bordro Sistemi’ni yeni çizgiye getirirken insan kaynakları yönetimine doğru bir beklenti olduğunu gözlemledik. Ve bunun için pilot olarak İnsan Kaynakları ürünümüzün Dos versiyonu geçen sene piyasaya çıkardık. Çünkü bizim ikinci bir kabuk değiştirme işimiz Dos’tan windows’a geçmekti. İnsan kaynakları yöneticileri ve uzmanları windows ürünlerini kullanmaya, grafikler ve tablolar oluşturmaya, bilgisayar sonuçlarının alınmasına yatkın kişiler. Bu kişilerin artık siyah ekranlar üzerinde ihtiyaçlarının karşılanamayacağını gördük. Ama ürün özelliklerinin piyasada kabul görmesini sağlamak amacıyla Dos versiyonumuzu çıkardık. Müşterilerimizden gelen geribildirimler doğrultusunda da bu sene windows versiyonumuzu tamamlıyor.

Logo İnsan Kaynakları’nı tasarlarken neyi hedeflemiştiniz?

Sloganımızı Logo’nun misyon ve hedefleriyle paralel olarak “verimli işgücüyle rekabette bir adım ileri” olarak belirledik. Bu sloganla firmaların İnsan Kaynakları çalışmalarında verimliliğini artıran bir ürünle çalışmalarını istedik. İnsan Kaynakları yöneticilerine yol gösterici, onların yükünü hafifletici bir ürün çıkartmayı, herkesin kullanabileceği, istediği aşamada detaylandırabileceği bir uzman sistem kurmayı hedefledik. Bunu ürünün her tarafında görebiliyoruz. Akademik bilgilerden çok gerçekten faydası olabilecek kısımlara ağırlık verdik.

Ürünümüzü firmaların vizyonunu daha ileriye götüren yeniliklerle tasarladık. Ürünü sadece bilgi girişi sağlayan, bunları tasnif eden bir program olarak sunmaya, insan kaynakları yönetiminde yeni yapılanmalara doğru ilerletmeye çalıştık. Bunu yapmaları için firmaların da bir takım danışmanlık hizmetlerine gereksinimi olacak. Ürünü tam verimli şekilde kullanmak isteyen firmalara bu danışmanlık hizmetini de vermeyi hedefliyoruz.
Firmalar bir muhasebe programına verdikleri parayı insan kaynaklarına vermekte biraz zorlanıyorlar. Ürünü kullanmanın doğrudan getirisini görmek zor. Bizde insan kaynakları iş süreçlerini tasarlarken proje bazında çalışmayı düşündük. Çünkü tüm iş süreçlerinin aşamalarına baktığımızda birçok ayrıntının ve kontrolün gerekliliği ortaya çıkıyor. Projenin başlama aşamasından sonuçlanmasına kadar oluşan tüm adımların karşılaştırılmalı analizlerinin yapılabileceği bir sistem sunmaya çalışıyoruz. Yoksa sadece yapılacak işin kaydedilmesi, bunun sonucunun görülmesi yeterli değil. Mutlaka yol gösterici olması gerekiyor.

Bir piramidin parçaları şeklinde, piyasadaki ticari uygulamalara uygun ürünler geliştirmeyi amaçladık. Bu doğrultuda İnsan kaynakları ürün ailemizden bahsetmemiz gerekecek. Logo Yazılım olarak büyük küçük tüm firmaların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Saptadığımız amaçlar doğrultusunda da ürünün özellikleri ortaya çıkarıldı.

Logo İnsan Kaynaklarının özellikleri nelerdir?

İşe başvurudan, yerleştirmeye kadar tüm insan kaynakları iş süreçlerinin bilişim teknolojileri kullanılarak çözümlenmesini sağlayan Logo İnsan Kaynakları ürünleri, ergonomik tasarımı ile Windows ortamının sağladığı kullanım rahatlığını birleştirerek geliştirildi.

Ürünün en belirgin özelliklerini şöyle sıralayabiliriz.

Logo İnsan Kaynakları ürünü, her firmanın farklı ihtiyaçlarını karşılamak için esnek bir yapıda tasarlanan ve her bölümde buna yönelik çeşitli parametrelerin bir arada kullanıldığı bir yapıdadır. Firmaların resmi formlarını kendi kullanımlarına uygun olarak tasarlaması ve basması mümkündür. Ayrıca kullanıcı tanımlı raporların kullanımı ile, ihtiyaca uygun çeşit çeşit raporlar hazırlanabiliyor.

Ek bilgi sistemi ile de ürünün kayıt yapısı, yeni bilgi alanları eklenerek genişletilebiliyor. İhtiyaç duyulan her program parçasında yeni alanlar yaratılabiliyor ve bu alanlar form ve raporlara basılabiliyor.

Logo İnsan Kaynakları’nın ürün özellikleri...

Potansiyel kaynakların değerlendirilip, firmanın insan kaynaklarına dönüştürülmesi aşamalarının bir proje kapsamında değerlendirilerek yönetilmesinde, karar verme ve değerlendirmede rehber oluyor. Değişik pozisyon ve derecelere yapılan başvuruları ayıklayıp, hedefle odaklanılmasını sağlıyor. Başvuru sırasında kişilerin nitelikleri ve eğitim, öğrenim durumları ayrıntılı bir şekilde sisteme kaydediliyor. Bu yapı sayesinde doğru işe doğru elemanın yerleştirilmesinde program yol gösterici oluyor. Yapılan başvurulara verilecek yanıtlar ve mektuplar dizayn edilebiliyor, uygun bulunan başvurulardan işe kabul işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Potansiyel kaynağın hangi görev ve pozisyona başvurduğu, firmanın bu kişiyi hangi görev ve pozisyona yerleştirilmek isteği belirlenerek, başvuru durumu görüşmelere göre güncellenerek sonuca ulaşılabiliyor.

Eleman Seçme ve Yerleştirme Süreci
Başvuru sürecinin sonuçlanması ve karara yardımcı olacak sonuçların sistemden alınabilmesi için birtakım raporların, karar verecek olan kişilere yol gösterici olması gerekiyor. Bu açıdan ürünün içinde bu sonuçları sağlayan raporlar mevcut.

Sicil Sistemi
Sicil sistemi içinde özlük, görev ve sağlık bilgileri gibi her türlü detayda bilgi tutulabiliyor. Personelin kimlik bilgileri ve fotoğrafının yanısıra, geçmiş görev, terfi ve ceza gibi bilgilerinin tarihçesi izlenebiliyor. Personelin ücret bilgilerinin yanısıra görev tanımı, hedef bilgilerinin de tanımları ve değerlendirmesi yapılabiliyor. Bilgi, beceri, tecrübe ve eğitim gibi nitelikler girilebiliyor ve pozisyonları değerlendirilebiliyor. Çalışanların verimli çalışmasını sağlamak amacında olan insan kaynakları yöneticileri, çalışanlara ait kişisel bilgileri de istenilen detayda takip edebiliyor.

Organizasyon
Firmaların mevcut organizasyon şemasını, görev tanımlarını, derece/basamak sistemini kurmaya ve geliştirmeye yöneliktir. Bunun yanında kadro planlaması ve bütçeleme çalışmaları yapılabiliyor, kariyer basamakları belirlenebiliyor.
Organizasyon şemasında yatay ve dikey ilişkiler kurulabiliyor ve alternatif organizasyon yapıları değerlendirilebiliyor. Hiyerarşik olarak birbirine bağlı olmayan, ancak bir grup yapısı içinde birlikte çalışan ve birbirine rapor veren personelin takibi yapılabiliyor. Seçilen kriterlere göre belli bir pozisyonda, bölümde veya işyerinde ortalama eleman çalışma zamanı, eleman sirkülasyon bilgileri, iş tecrübeleri izlenebiliyor.

Performans Değerlendirme
Performans değerlendirmede, görev tanımına uygun hedeflerin tespiti, belli zaman aralığında bu hedeflerin yerine getirilip getirilmediğini ölçen sistemler kullanılarak yapılıyor. Performans değerlendirme sırasında, değerlendirmeye tabi tutulacak işler ve performans değerlendirme kriterleri belirleniyor. Kurumsal olarak tüm iş tanımları bazında performans değerlendirme ölçümlerinde belirlenen kriterler kullanılabiliyor. Performans değerlendirme sistemi tanımlama, planlama, uygulama ve değerlendirme süreçlerinin tümünü kapsıyor. Seçilen performans değerlendirme yöntemine bağlı olarak, çalışanlara bağlanan kriterlerin istenilen puanlama sistemine göre karşılaştırması yapılabiliyor. Performans değerlendirme sonuçlarının dışında kişisel kanaat notlarının eklenmesi sağlanabiliyor. Performans değerlendirme sonuçlarından eğitim ihtiyaçlarına, ücret belirlemeye ve kariyer analizi alanlarına bilgi aktarılabiliyor.

Eğitim Bilgileri
Kurumsal eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması ve uygulanması için entegre bir yapı kuruluyor. Eğitim planlamasından başlayarak, eğitimin yapılması, eğitime katılacak personelin belirlenmesi ve eğitim maliyetlerinin istenilen detaylarda (eğitim yeri maliyeti, eğitimde kullanılan materyallerin maliyetleri gibi) hesaplanması eğitim sistemi içinde çözülebiliyor. Personelin belli dönemlerdeki performans değerlendirme sonuçlarından ortaya çıkan eğitim ihtiyaçları tanımlanabiliyor, personelin alacağı veya aldığı firma içi ve dışı eğitimler takip ediliyor. Eğitim planlamaları detaylı bir yapıda tasarlanabiliyor.

Eğitim değerlendirmesi başlığı altında da bir bölümümüz var. Burada da eğitime kaç kişi katıldığı, eğer bu eğitim geçer not uygulamasına dayanıyorsa, yani eğitim sonunda bir sınav varsa bu sınavdan kişilerin aldığı notlar değerlendirilebiliyor. Katılımcıların eğitimle ilgili değerlendirmeleri alınabiliyor.

Eğitim bölümünde eğitim materyallerinin kullanımına yönelik tüm ayrıntılar takip edilebiliyor. Eğitim materyallerinin belirlenmesi ve farklı eğitimlerde kullanımının sağlanması bu başlık altında gerçekleştiriliyor.

Ücret
Ücreti belirleyen kriterler kullanıcı tarafından tanımlanabiliyor. Ücret birden fazla bileşene bağlı olarak belirlenebiliyor. Ücreti oluşturan kriterler belirlenirken bunların bordroya yansıtılması otomatik olarak yapılabiliyor. Bu bileşenlerin tümü otomatik olarak bordroya yansıtılabiliyor.

Bütçelendirme
Personel ücretlerinin bütçe dönemlerindeki artışlarının belirlenmesi ve gerçekleşen bütçe ile karşılaştırması yapılabiliyor. ınsan kaynakları sisteminde bütçe planları aylık ve yıllık gibi istenilen dönem aralıklarında olabiliyor.

Bordro İşlemleri
Sigortalı personele ait bütün bordro ve puantaj işlemleri, bordro zarfı, otomatik banka ödemeleri, resmi bildirge ve formlar, kıdem/ihbar tazminat hesaplamaları basit bir yapı içerisinde gerçekleştiriliyor. Bordro işlemlerinin Türk mevzuatına uygun yapıda gerçekleştirilmesi ve mevzuattaki değişikliklerin parametrik olarak programa uyarlanması mümkün oluyor. Ücret hesaplamaları netten brüte veya brütten nete doğru yanlışsız olarak yapılabiliyor. Ücret hesaplamalarında dövizli işlem yapılabiliyor. Sicil kartlarında geniş yetkilendirme ve şifrelendirme sistemi kullanılarak, ücret bilgilerinin gizliliği korunarak da değiştirilebiliyor. Bir ay içinde birden fazla bordro hazırlanabiliyor, bordro dökümleri ayrı veya birlike alınabiliyor.

Borç Takibi
Personele verilecek olan özel borçlar sistem içinde takip edilebiliyor. Her personele verilen borç takibini ayrı yapabilmek mümkün olabildiği gibi verilen borçların firmaya olan yükü de topluca izlenebiliyor.Verilen borçların maaştan otomatik olarak kesilmesi veya isteğe bağlı olarak elden tahsil edilmesi sağlanabiliyor.

Personel Zaman Planı
Personelin belirlenen bir dönem aralığındaki iş planı sisteme kaydedilir. İş planı tanımlanırken personelin çalışacağı projeler ve projelerin zaman planı, alması gereken eğitimlerin ve izin tarihleri detaylı bir biçimde takip edilebiliyor.

Logo İnsan Kaynakları’nın birlikte çalıştığı Logo Klasik, Logo Gold Navigator, Logo Gold, Logo Gold Open ürünlerinin özellikleri...

Logo Klasik
Orta ölçekli işletmelerin ticari işlemlerini yürütebilecekleri bir ticari otomasyon ürünüdür. Logo İnsan Kaynakları ürünü ile birlikte kulanılması durumunda, personelin ücret bilgilerinin bordro oluşturulduktan sonra muhasebeleştirilmesi Logo Klasik ürünü tarafından otomotik olarak yapılıyor.

Logo Gold Navigator
Logo Gold Navigator ile çok boyutlu analizler yapılabiliyor, şirketlerin mali denetim bilgilerini kontrol eden sistemler kurulabiliyor, Microsoft Excel tabanlı Logo Gold Navigator ile kurum içindeki iş akışı yönlendirilebiliyor. Bütçe hedefleri, gerçekleşen rakamları karşılaştıran tablolar ve grafikler hazırlanabiliyor. şirketin performansını doğru zamanda izlemeyi sağlayan özet ve ayrıntılı dağılım/durum tabloları ve grafikler alınabiliyor. Finansal analiz çalışmaları ve nakit akış tabloları, ürün karlılık tabloları, gelir, gider ve diğer mali tablolar hazırlanabiliyor.

Logo Gold
Logo Gold’un yapısı firmaların iç örgütlenmesine ve iş sürecine uyum sağlayacak biçimde geliştirildi. Böylece Logo Gold bir ticari otomasyon sistemi olmanın ötesine geçerek, firmanın çeşitli birimlerine sürekli ve güncel bilgi besleyen bir kurumsal kaynak planlamasının altyapısını da kullanıcıların hizmetine sunmuş oldu. Logo Gold menüsünde; stok yönetimi, satınalma, satış ve pazarlama, finans ve genel muhasebe bölümleri yer alıyor. Logo Gold’daki bu yapılanma sonucu firmalar organizasyonlarındaki iş bölümlerine uygun olarak çalışabiliyor.

Logo Gold/Open
Logo Gold/Open orta ve büyük ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak esneklikte, ilişkisel veri tabanları üzerinde geliştirilmiş bir yönetim bilgi sistemidir. Esnek, açık, istemci/sunucu mimariye sahip, özelleştirilebilir bir sistem olan Logo Gold/Open, hızlı ve doğru karar vermeye yardımcı yönetim bilgi sistemi çözümlerini de bünyesinde barındırıyor.

İşe uygun eleman alımı konusunda Logo İnsan Kaynakları ürününün rolü...

Firma içindeki görevlerin tanımlanabilir olması, bu tanımların karşısında da uygun elemanın doğru işte çalışmasını hedefliyoruz. Bu başvuru sürecinde çok ön plana çıkıyor. Ama çalışanlar içinde aynı yapıyı kurduğumuzda kişinin nitelikleriyle işin gerektirdiklerini karşılaştırabiliyoruz. Sistemi kurarken ilk önce firma içindeki organizasyon yapısına ulaşmadan önce iş tanımlarının yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yapı kurulduktan sonra da organizasyon şemasına derece basamak sistemine varana kadar diğer parçalar oluşturulabiliyor. Biz iş tanımını tasarlarken hangi aşamalardan oluştuğunu yazılı olarak sunalım istedik. İşi tanımlarken kişiden bağımsız olarak o işin gerektirdiklerine bakarak hem niteliklerini hem eğitimlerini tanımlama şansımız var. Kişilerin niteliklerini de bir yerde tuttuğumuz için bu özellikleri karşılaştırıp işe uygun personel çalıştırmayı kolaylaştırıyoruz.

İş tanımlarında o işin gerektirdiği işleri gösterirken o işi yerine getirebilmek için o kişide olması gereken özelliklere ağırlık vermek zorundayız. Nitelikleri var ya da yok diye değil, belli bir derece yapısı içinde değerlendiriyoruz.

Firmalar Logo İnsan Kaynakları ürünlerini hangi donanımlarla kullanabiliyor...

Hedefimiz firmalardaki mevcut durumun ve yazılım yatırımlarının korunmasını sağlamak. Değiştirilmeden insan kaynakları sisteminin ilgili versiyonlarının kullanılmasını hedefliyoruz. Bu nedenle piyasada mevcut en yaygın kullanılan tüm donanım ve yazılımları desteklediğimizi söylüyoruz.

Uygulama Metodolojisi hakkında bilgi alabilir miyiz...

İnsan Kaynakları ürünüyle birlikte İnsan Kaynakları Gold Uygulama Metodolojisini de geliştirdik. Bu metodoloji ile verilen hizmetlerin temelinde sektörler için geliştirilen benzer çözümleri değişik kurum ve kuruluşlarda defalarca uygulamış olan uzmanların bilgi birikimleri yatıyor. Yöntemin öngördüğü sistematik yaklaşımlar, ilgili firmanın tüm çalışma düzeninin taranması ve ona en uygun çözümlerin üretilmesi anlamına geliyor.
İnsan kaynakları Uygulama Metodolojisi (GUM) değişik firmalar için standard şablonları içeriyor. GUM’dan hareketle yürütülen otomasyon sürecinin tümü bir projedir. GUM projesi; Önanaliz, Analiz & Tasarım, Kuruluş ve Kullanıma Geçiş olmak üzere dört ana basamaktan oluşuyor.. Her GUM projesi bir GUM Proje Ekibi tarafından yürütülüyor ve bu ekip önanaliz aşamasında belirlenen hedef ve ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturuluyor. Ekip, bir Proje Sorumlusu, bir Teknik Yönetici, projenin çapına bağlı olarak en az bir Uygulama Uzmanı, Eğitim Destek Uzmanı ve Denetçi’den oluşuyor.

Bu metodolojiyi hazırlarken ürünün gerektirdiği aşamaları dikkate alarak, ürünün firmalara en iyi verimi alacak şekilde nasıl kullanılması ve hangi noktalar üzerinde durulması gerektiğini tespit ettik. Bunu dökümante halde hazırladık. Firmalar bizden bu hizmeti almaya karar verdiklerinde öncelikle sistemin nasıl çalıştığını üründen bağımsız olarak inceliyoruz. Firma bünyesinde uygulama metodolojisi danışmanlığı veren ayrı bir bölümümüz var. Onlarla birlikte firmaya giderek önce bir ön analiz değerlendirmesi yapıyoruz. Firmanın ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Daha sonra ürünün özelliklerini de dikkate alacak şekilde firmanın bu yapısını sisteme nasıl uyarlayabiliriz sorusunu cevaplamaya çalışıyoruz. Tabii bunu, sistematik bir yöntemle, önceden tasarladığımız, metodolojileri kullanarak gerçekleştiriyoruz. Sonuçta firmanın ürünü nasıl kullanması gerektiği ortaya çıkıyor. Firmada gördüğümüz birtakım eksiklikler, ihtiyaçlar varsa yeniden yapılanmaya doğru onları da belirtiyoruz. Bizim tarafımızdan yapılmasını şart koşmuyoruz. Firmalar isterlerse bunu uyguluyorlar. Uygulama konusunda bizden yardım isterlerse, bu işin profesyoneli olan firmalarla çalıştığımız için onlara öneri götürüyoruz.

Metodoloji; projenin başından itibaren, yeni sistemi kullanacak olan kullanıcıların;

* Projenin amacı, gerekliliği, kapsamı gibi konularda bilgilendirilmelerini,
* Tüm firmaya yönelik genel ve kullanıcıya yönelik detay eğitimden geçirilmelerini
* Bilgi ve görüşleri alınarak birlikte çözüm üretilmesini öngörmekte ve bu süreci tüm detayları ile planlamaktadır.

Uygulama sonrasında nasıl bir danışmanlık hizmeti veriyorsunuz?

Kurulan sistemin güvenliğinin ve devamlılığının sağlanması, zaman içinde değişen ihtiyaçlara göre sistemin yeniden düzenlenmesi, periyodik sistem denetimi, denetim sonuçlarının ve tespit edilen yeni ihtiyaçların belgelendirildiği Sistem Denetim Raporu’nu hazırlıyoruz.

İnsan Kaynakları Yöneticileri’ne Önerileriniz...

İnsan Kaynakları Yönetici ve departmanlarından kendi yapılarını oluşturmalarını bekliyoruz. Herkesin insan kaynakları program beklentileri farklı. Sadece üründen beklenti; başvuruların takibi, başvuruların girilmesi, bunları dosyalardan kolay bulmak, maaşları zamanında ödeme ile sınırlı olmamalı. Beklentileri sadece bu hizmetlerle sınırladığımızda yazılım firmaları olarak biz de ürünlerimizi fazla geliştiremeyiz.

İnsan Kaynakları ürünleriyle ilgili planlarınız...

Biz bir sürü yeni kavram oluşturduk. Bu yeni kavramların da kullanılmasını bekliyoruz. Ama öncelikle ne yapmak istediğimizi anlatalım. Bunu anlatabildiğiniz ölçüde de ürünün kullanımını arttıracağız.

Hedeflediğimiz; varmak istediğimiz nokta çok daha ileride. Firmaların ürünle elde edecekleri bilgilerle sonuca çok kolay ulaşabilsinler istiyoruz. Bu hedefe varmak için de ilk aşamayı kaydettik.

Şu an Logo İnsan Kaynakları Windows versiyonu çıkacak. Devamında yeni versiyonlar yeni özellikler de içerecek şekilde gelecek. Bu projeyi tasarlarken bununla birlikte bir sonraki versiyonla ilgili proje planını da hazırlamıştık. şu anda o da hazır. Müşterilerimizle birlikte ilerleyeceğiz. Bir önceki ürünü alanlar update ile yeni ürünü de almış olacaklar.

İnsan Kaynakları ve yakın zamanda gelecek olan Üretim Kaynak Planlaması Sistemi var. Bu noktalarda daha tümleşik bir yapı gerekiyor. Logo, kurumsal kaynak planlaması ile bütün parametrelerin toparlandığı bir sisteme doğru gidiyor.

Bunları sağlamak için aslında bazı yan ürünler geliştiriyor. Çünkü bu kadar büyük bir sistemi kurmaya başladığınız zaman mecburen herkes herşeyle uğraşamayacağı gibi kendi işini bile nasıl yapacağını bilemeyecek duruma geliyor. Bizim iş akışı ürünlerimiz bunları destekleyecek.

İş akışı ürünleriniz nedir?

İş akışlarının küçük parçaları insan kaynakları. Bunlar yakın zamanda daha gelişecek. Bir başvurma otomasyonu da bir iş akışı. Bir işe alma süreci, performans değerlendirme olabilir. Bunu daha detaylı olarak tasarlayıp kişinin sistemin bir parçası olmasını sağlayacak yönteme yakında geçeceğiz.

Hazırlayan: Figen TAHİROĞLU

Bizde içerik bol, seni düzenli olarak bilgilendirmemizi ister misin? :)