“İyi bir iş yeri olmanın temelinde, güven kültürü ve açık iletişim yatıyor”

Great Place to Work Enstitüsü’nün Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde 250-500 çalışan kategorisinde dört yıl üst üste insani dokunuşu yüksek kurum kültürüyle listeye girmeye hak kazanan şirketlerden biri olduk. İçeride yaşadığımız güven kültürünün dış kaynaklar tarafından da takdir ediliyor ve ödüle layık görülüyor olması bizler için büyük mutluluk kaynağı.

AstraZeneca etik değerlere bağlı, şeffaf, eşitlikçi ve yenilikçi bir İnsan Kaynakları politikası benimsiyor. AstraZeneca İnsan Kaynakları olarak iyi bir iş yeri olmanın temelinde güven kültürü ve açık iletişim yaklaşımının yattığına inanıyoruz. Çalışan bağlılığına son derece önem veriyoruz. Bu bakış açımızla hayata geçirdiğimiz, sektörde öncü nitelikte uygulamalar ile Great Place to Work Enstitüsü’nün Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde 250-500 çalışan kategorisinde dört yıl üst üste insani dokunuşu yüksek kurum kültürüyle listeye girmeye hak kazanan şirketlerden biri olduk. Her şeyden önce insana değer veren bir şirket olarak bu ödüllerin hepimiz için ayrı bir motivasyon kaynağı olmasının yanı sıra, içeride yaşadığımız güven kültürünün dış kaynaklar tarafından da takdir ediliyor ve ödüle layık görülüyor olması bizler için büyük mutluluk kaynağı.

POINT ve Orkestra...

Odağımızda olan “Speak My Mind” (Dü- şüncelerimi Açıklıkla İfade Etme) kültürüne katkı sağlayan ve çalışanın aldığı geri bildirimler ile kendisini ve yeteneklerini keşfetmesini sağlayan projelerimizden biri POINT (Pozitif Etkileşim Kültürü)... Bu projemizle ekiplerin açıklıkla konuşmaya yatkınlıklarını artırmayı, farklı fikirler üretme ve bu fikirlerini paylaşabilecekleri pozitif çatışma ortamlarını destekleyerek güçlü bir iletişim kültürü oluşturmayı hedefledik. Bu noktada ekip olarak yer aldıkları eğitimlere ek olarak, atölyeler ve bireysel çalışmalar organize ettik. Point projesi ekip içerisinde geri bildirim ve ileri bildirim kültürünü geliştirerek, çalışanlara ayna tuttu ve böylece farkındalıklarını artırdı.

Çalışanlarımızın birbirinden öğrenmelerini, birbirlerini desteklemelerini ve farklılıklardan yararlanmalarını amaçlayan projelerimizden olan “Orkestra” ile çalışanlarımız farklı ekiplerin projelerinde gönüllü olarak sorumluluk alıyor. Bu program ile çapraz fonksiyonlar arasında ekip çalışmasını artırmayı, çalışanlarımızın gelişimine katkı sağlamayı ve içimizdeki yetenekleri daha fazla keşfedebilmeyi hedefliyoruz. Orkestra ile çalışanlarımız kendi gelişimlerine katkı sağlarken aynı zamanda farklı departmanlar ile çalışma ve projelerdeki iş yapış şekillerini gözlemleme şansına da sahip oluyor.

Birbirinden öğrenme ve farklılıkları katkıya çevirme kültürümüzü yansıtan bir diğer uygulamamız Tersine Mentorluk ile hem şirketin kültürünü geleceğe hazırlıyor hem de çalışanlarımızın esneme ve empati yetkinliklerini artırmayı hedefliyoruz. Farklılıkların çalışanlarımızın ve şirketimizin geleceği için önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Yeni nesil çalışma düzeni ve güncel iletişim becerilerine dair iç görülerin pozitif etkileşimle paylaşılmasını hedeflediğimiz bu projemiz doğrultusunda genç mentorlar ve aynı grupta yer alan deneyimli çalışanlar olarak kişilerin kendi potansiyellerini de ortaya çıkarmalarını hedefliyoruz.

“Ben Hep Yanındayım”

Çalışanlarımız kadar ailelerine de değer veriyor, ihtiyaç duyulan her zamanda aileleri ile birlikte olmaları için destek sunuyoruz. Çocuklarının mutluklarına eşlik edebilmeleri için, okulların ilk ve son günlerinde yarım günlük idari izin sağlayan “Annem & Babam Yanımda” uygulaması; engelli raporuna sahip veya onkoloji alanında tedavi gören birinci derece yakınları olan çalışanlarımızın yakınlarının tedavisine destek olmak için kullanabilecekleri 10 ek iş günü izin imkanı veren ‘Ben Hep Yanındayım’ uygulaması ise bu yaklaşımımıza örnek olabilecek uygulamalarımız.

DERGİ

HRdergi Nisan sayısı çıktı! İyi okumalar

SATIN AL Nisan 2024