İkinci Eğitimciler Zirvesi


2 ana ve 22 paralel oturumdan oluşan zirve prog ramında toplam 28 konuşmacı sunumlarını gerçekleştirdiler. Zirvenin sponsorluğunu Sabah Gazetesi & İşte İnsan, Prometheus Danışmanlık ve TDM Training & Development Magazine yaptı.

Amacın eğitim ve danışmanlık firmaları ile şirketlerin eğitimcilerini biraraya geti rerek, her iki tarafın eğitim konusunda beklentilerini, problemlerini, çözüm önerilerini, yeni gelişme ve uygulamalarını paylaşabileceği bir ortam oluşturmak olduğu zirve Üst Düzey Yöneticiler, Genel Müdürler, eğitim alanında çalışanlar, şirket sahipleri ile öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Konuşmacılar

* Tosun TERZİOĞLU
(Sabancı Õniversitesi Rektörü)

* Okay TEMİZ

*Bülent HASDEMİR
(Türkiye Coca Cola şişeleyicileri Grubu İ. K. Müdürü)

* Dr. Sedat ÖZKOL
(Epsilon Eğitim ve Yönetim Danışmanlığı Kurucu Gn. Md.)

* Gamze DOKUR
(Marshall Boya & Vernik Sanayi A.Ş. Eğitim şefi)

* Nihat DEM‹RKOL
(Prometheus Danışmanlık Ege Bölge Müdürü)

* Suat SOYSAL / Müjgan ÖZÇAY
(Soysal Eğitim Danışmanlığı Y. K. Başkanı / Eğitmen)

* Özlem RODOPLU
(Çarşı Büyük Mağazacılık Eğitim ve Geliştirme Yöneticisi)

* Emre KONUK
(Davranış Bilimleri Enstitüsü Genel Müdür)

* Mehmet Namık AYDIN
(R.J. Reynolds Özel Pazarlar Eğitim Müdürü)

* Ali Rıza TİRYAKİ
(Artı Sağlık Çevre Kalite Danışmanlık Eğitim İş Sağlığı Güvenliği Danışmanı)

* Fedail UZUN
(Divan Otel İstanbul İnsan Kaynakları Müdürü)

* Adalet BAŞDU / Dr. Turgay BİÇER
(Pozitif Performans Enstitü Kurucu Psikolog / NLP Master Practitioner Mentör)

* Lale KÜSTÜ
(Pamukbank T.A.Ş. Eğitim Müdürü)

* Ahmet ERYILMAZ
(Eryılmaz Danışmanlık Genel Müdür)

* Berrin TAVMAN
(Lafarge Ekmel Beton İ. K. ve İdari İşler Müdürü)

* Minu AKALIN
(Arthur Andersen Eğitim Danışmanlığı Eğitim Müdürü)

* Sibel ARANTEKİN
(IBM Türk Eğitim Hizmetleri Müdürü)

* Murat DEMİROĞLU
(PricewaterhouseCoopers İnsan Kaynakları Danışmanlık Hizmetleri Yöneticisi)

* Engin SEZGİN
(Havaş İstanbul İstasyon İ. K. ve İdari İşler Müdürü)

* Yener TUGAY
(Ekser Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı)

* Esin HEKİMOĞLU / Dr. Gülsün ZEYTİNOĞLU / Doç. Dr. Esra ASLAN
(Communication & Development Management Yönetici Ortak / Eğitimci / Eğitimci)

* Mertkan AKAY
(Ford Otosan Ford Otomotiv Sanayi Eğitim Müdürü)

* Gamze HAKLI
(YES Consulting Yönetici Eğitim Sistemleri Eğitimci)

Zirvenin ilk gününün açılış konuşmasını Sabancı Õniversitesi Rektörü Tosun Terzioğlu yaptı. Ana oturumda Okay Temiz, Takım Oyunu ve Ritm konusunda deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak, tüm katılımcılara darbukalar eşliğinde ritm konusunda uygulamalı çalışmalarından örnekler sundu.

Paralel oturumlarda Coca Cola şişeleyicileri Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Bülent Hasdemir, “Çokuluslu şirketlerin Eğitim Yönetimine Bakışı” konusuyla insan yönetiminde artık değişen görüşün tüm çalışanları daha çok başarmak için zorlamak değil, onları yetki ile donatmak ve yaratıcılıklarını sergilemelerine olanak tanımanın önem kazandığından bahsetti. 21. yüzyılın temel konusunun ise, örgüt liderlerinin bilgi ve beceriyi çalışacak duruma getirmesi ve öğrenmeyi daha etkin kılması gerektiği, her birey, ekip ve örgütün bu temel gerçeği kabullenmek durumunda olduğu ve uygun davranış ser gileme becerisi göstermesi gerektiği, böylelikle uzun ömürlü ve gelişim gösterebilen bir işletme yaratılacağından söz etti.

Epsilon Eğitim ve Yönetim Danışmanlığı Kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Sedat Özkol, 1980’li yılların sonlarına doğru, özel kuruluşların “Toplumsal Sorumluluk Bilinç ve Ahlak Sahibi” üst düzey yöneticilerinin dünyanın hemen her yanında biraraya gelerek “ne pahasına olursa olsun; en kısa zamanda an fazla karı hedefleyen” geleneksel, kısır ve dargörüşlü firma anlayışına karşı çıkmayı ve “Kurumsal Toplumsal Sorumluluk, Bilinç ve Ahlakı” savunmayı ve geliştirmeyi ilke olarak benimsediklerini ifade eden şirketler topluluğunun hareketiyle ortaya çıkan “21. Yüzyılın Paradigması; Kurumsal, Toplumsal Sorumluluk” konusu hakkında bilgiler verdi.

“Globalleşme Sürecinde Kurum Kültürü ve Değişim Yönetimi” konusu ile Marshall Boya Eğitim şefi Gamze Dokur, Marshal Boya’daki ‹nsan Kaynak ları ve yıllık eğitim süreci, işe girişteki eğitim, oryantasyon, rotasyon, işbaşı eğitimleri, yönetici eğitimleri, kişisel gelişim eğitimleri uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Marshall’da başlıca eğitimlerin yönetim, kişisel gelişim, mesleki gelişim, kalite eğitimleri, bilgisayar eğitimleri, yabancı dil eğitimleri, teknik emniyet ve yangın eğitimleri, yurtdışı seminer ve konferansları konularında verildiğini ifade eden Gamze Dokur, 3 eğitim salonları, merkez kütüphane ve bölüm kütüphaneleri ve 30 kişilik eğitici kadroları ile çalışanları yönetime katarak ve sosyal faaliyetler ile destekleyerek eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

“Eğitim Sonuçlarının İşe Yansımasının Ölçülmesi” konusuyla Prometheus Danışmanlık Ege Bölge Müdürü Nihat Demirkol, alınan eğitimler ile oluşan davranış değişikliklerini, eğitim alan çalışanların öğrenmeye ihtiyaçları olup olmadığı ve bu isteklerinin devam süresi, alınan eğitimlerde ortaya konan amaçla kişisel bölüm şirket amaçları arasında uyum bulunup bulunmadığı, eğitim planlarının yürütülmesindeki sorumlu luğun yeterince paylaşılıp paylaşılmadığı, eğitim alan çalışanların eğitim sırasında çalışmalara aktif olarak katılıp katılamadıkları, eğitimin bireysel grup departman şirket sonuçlarına yansıma sının ölçülmesi, yansımanın ölçülebilmesi için beklentilerin tanımlanmasının ön koşul olduğu ve beklentilerin rakamsal ve somut olarak tanımlanması gerektiği konularında bilgiler paylaştı.

“Eğitimlerde Günlük Yaşam Örneklerinin ve Sözlü ‹letişimin Önemi” konusunda sunumlarını yapan Soysal Eğitim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Suat Soysal ve Eğitmen Müjgan Özçay, eğitimlerde eğitimcinin söylediğinin dinlenebilir olmasını sağlayanın doğruluk ve etkileyicilik olduğunu, doğru konuşmanın eğitimcinin bilgisine, birikimine, kişiliğine saygı getireceğini, etkileyici olma halinin ise süreye bakmaksızın katılımcıların konunun içinde kalmalarını, iletişimi sürdürmelerini, dağılmamalarını sağlayacağını belir terek, bu konuda yaşanan günlük olaylarla ilgili örneklemeler sundular.

Çarşı Büyük Mağazacılık Eğitim ve Geliştirme Yöneticisi Özlem Rodoplu, “Buluşma Noktası; “Siz Eğitim şirketleri” veya “Biz şirket Eğitimcileri” Yerine “Biz İş Ortakları” Olabilmek” konusuyla şirketlerin eğitim ve danışmanlık şirketlerinden beklentileri, eğitim ve danışmanlık şirketlerinin çalışma koşulları, alınan ve verilen eğitimlerde etik kurallara uyulması doğrultusunda sunumunu gerçekleştirdi.

Davranış Bilimleri Enstitüsü Genel Müdürü Emre Konuk, “Örgüt Kültürü, Değişim ve Eğitim Planlaması” konusu ile Örgüt nerede?, Örgüt ne reye gidiyor?, Örgüt nereye gitmeli?, değişim ve değişim programları, kültür, kültür düzeyleri, örgüt kültürü, kültürün boyutları, verimli ve başarılı örgütler, yarışan değerler, kültür değişiminin planlanması, klan kültürü, yenilikçi kültür, hiyerarşi kültürü, pazarlama kültürü, kişisel eğitimin planlanması ve temel yönetici becerileri konusundaki bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

“Eğitim Sonuçlarının İşe Yansıması ve Ölçüm Teknikleri” konusu ile R.J. Reynolds Özel Pazarlar Eğitim Müdürü Mehmet Namık Aydın, eğitim sonuçlarının işe yansıyabilmesinin temelini eğitim ihtiyaç analizinin (EİA) oluşturduğundan, sağlıklı bir EİA yapmadan ve E‹A sürecini diğer bazı kilit insan kaynakları unsurları ile ilişkilendirmeden, işe yansıma olgusu bir tarafa, eğitim sonuçlarının ne anlama geldiğini bile yorumlamanın olası olmadığından bahsetti. Nerede olunduğunu ve nereye gitmek istenildiğini belirlemek için durum analizi yapılması gerektiğini, EİA sürecinin yukarıdan aşağıya doğru inen 5 basamağının bulunduğunu ve bunların misyon / strateji, hedef ler, kurum kültürü, yapı ve süreç ve bireysel bilgi, beceri, tavırlar olduğunu, EİA’nın 3600 geriye bildirim esasına dayandığını, yani bireyin kendisi merkezde olmak üzere amir, ast, iş arkadaşları ve bireyle iş yapan 3. partilerin geri bildirimlerinden oluştuğunu, EİA öncesi bireyin “özel” yeni hedeflerinin kesinlikle belli olması gerektiğini ve bu yaklaşımla eğitim sonuçlarının işe yansıma oranını, bireyin kendini geliştirerek işe daha fazla katkıda bulunma oranını yükselteceğini ifade etti.

Artı Sağlık Çevre Kalite Danışmanlık Eğitim, İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanı Ali Rıza Tiryaki ise “İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitim İhtiyaçları Hiyerarşisinin Neresinde?” konusu ile ülkemizde ve işletmelerde iş kazaları açısından durumumuzu, iş verimliliğini azaltıp iş hatalarını arttıran, işe bağlı sağlık sorunlarının yarattığı iş gücü kayıpları, kazaların neden olduğu yaralanmalara, hastalıklara ve meslek hastalıklarına bağlı iş günü kayıpları, tedavi ve rehabilitasyon giderleri ve ölümlere, sakatlanmalara bağlı tazminat ödemeleri, kazalara bağlı sakatlık ve ölümlere bağlı olarak işveren vekillerine uygulanan cezai yaptırımlardan bahsetti. Ali Rıza Tiryaki, özellikle gerek insani gerek ekonomik terimlerle ifade edildiğinde bu düzeylere varan kayıpların çok önemli bir kısmının önlenebilir nitelikte olduğunu özellikle belirtti. İnsan hatalarının azaltılmasının tek anahtarının, yeterli ve etkin eğitim desteğinin sağlanması olduğundan bahseden Ali Rıza Tiryaki, İş sağlığı mı, işçi sağlığı mı?, Meslek hastalığı nedir?, Meslek hastalık larında ayırtedici özellikler nelerdir?, Õlkemiz meslek hastalıkları açısından ne durumda?, Kayıplarımızın hangi ölçeklerde, hangi düzeylere vardığını biliyor muyuz?, Sağlığın korunması ve geliştirilmesine kaynak ayırıyor muyuz?, Eğitim ihtiyaçları nasıl karşılanacak?, Olanaklarımız yeterli mi?, Çalışanların memnuniyet ve motivasyonlarının sağlanması sürecinde sağlık ve güvenliğin yeri var mı? konu başlıkları altında katılımcıları bilgilendirdi.
Divan Otel İstanbul ‹nsan Kaynakları Müdürü Fedail Uzun ise “Eğitimin Motivasyon Aracı Olarak Kullanılması” konusuyla otelcilik sektöründe eğitim ve motivasyon ilişkisini anlattı.
“Eğitimin Psikoljik Boyutu NLP” konusunda Pozitif Performans Enstitü Kurucusu ve Psikolog Adalet Bağdu ve NLP Master Practitioner ve Mentör Dr. Turgay Biçer, katılımcılara egzersizler ile uygulamalı örnekler sundular.

İkinci gün programında “Elektronik Bankacılık Eğitim Planlamasını Nasıl Etkiledi?” konusuyla Pamukbank Eğitim Müdürü Lale Küstü, Türk Bankacılık sektörünün, elektronik bankacılık ile tanışmasının 1980’li yıllarda on line, real time işlem yapabilecek bilgisayar sistemlerinin kurulması ile gerçekleştiğini belirtti. Elektronik bankacılık eğitimlerinde eğitmenin konuyu çok iyi bilmesi gerektiği ve teknolojiye yatkınlığı ile öncelikle eğitmenin iyi bir kullanıcı olması gerektiği, bu tip eğitimlerde grup sayısının öğrenmeyi engellememesi açısından maksimum 10 12 kişi olmasının şart olduğu ve eğitimi asiste edecek biriyle birlikte yürütmek gerektiği, her eğitimde olduğu gibi bu eğitimlerde de katılımcıya sunduğunuz fayda ile kişinin kullanmaya ikna olmasının kolaylaştığından bahsetti. Personele (dolayısıyla müşteriye) tüm bu detayların bilgisini verecek olan eğitmen kadrosunun öncelikle elektronik bankacılık ürünlerini çok iyi tanıması ve iyi bir kullanıcı olmasının tartışmasız ön şart olduğunu ifade etti.

“Bir Eğitim Gününün Anatomisi” ile Eryılmaz Danışmanlık Genel Müdürü Ahmet Eryılmaz, bir eğitim gününde yaşananlar, problemler ve çözümleri, yapılması ve yapılmaması gerekenler üzerinde durdu.

Lafarge Ekmel Beton İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Berrin Tavman, “İnsan Kaynakları Yönetimi İçinde Eğitim Birimlerinin Değişen Rolü” konusu ile eleman seçme ve yerleştirme, kariyer planlama, yedekleme, performans değerlendirme, ödüllendirme ve motivasyon gibi insan kaynakları fonksiyonlarında eğitimin rolü konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

“21. Yüzyılda İnsan Kaynaklarının Değerlendirilmesi ve Eğitim” hakkında Arthur Andersen Eğitim Danışmanlığı Eğitim Müdürü Minu Akalın, değişen çağda, insan kaynakları ve eğitimlerde yaşanan değişimler doğrultusunda sunumunu gerçekleştirdi.

IBM Türk Eğitim Hizmetleri Müdürü Sibel Arantekin, değişen çağın yeni kavramlarından “Uzaktan Eğitim” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

“Gelişim Merkezleri (Development Center)” konusunda PricewaterhouseCoopers İnsan Kaynakları Danışmanlık Hizmetleri Yöneticisi Murat Demiroğlu, gelişim merkezlerinin, kurum içinde bir değişim süreci başlatarak, çalışanların gelişimleri hakkında bilinçlenmesini sağlayan ve bir gelişim sürecini başlatmalarına olanak tanıyan bütüncül insan kaynakları gelişimi yönetiminin bir parçası olduğunu ve gelişim merkezinin hem “katı” hem de “yumuşak” sayılan iki boyutu bulunduğunu ve gelişim merkezinin çalışanların birey olarak potansiyellerinin değerlendirilmesi ve bu potansiyelin şirket tarafından benimsenen stratejiye uygun hale getirilmesi için kullanıldığını söyledi.

Havaş İstanbul İstasyon İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Engin Sezgin, “Hizmet Sektöründe Eğitim Planlaması” ile, hizmet sektöründe eğitim gereksinimlerinin belirlenmesi, eğitim hedeflerinin saptanması, eğitim programlarının hazırlanması, eğitimlerin sunulması ve eğitimlerin değerlendirilmesi konularında bilgiler vererek, deneyimlerini paylaştı ve personele sunulan eğitimin bir hizmet ve personelin müşterilere vereceği hizmetin aynası olduğunu özellikle belirtti.

Ekser Danışmanlık Yöne tim Kurulu Başkanı Yener Tugay,“Eğitimin şirket Kültürü Üzerindeki Rolü” konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Communication & Development Management Yönetici Ortağı, Esin Hekimoğlu, Eğitimci Dr. Gülsün Zeytinoğlu ve Eğitimci Doç. Dr. Esra Aslan “Öğrenen Organizasyonlar ‹çerisinde Kişisel Gelişim” konusunda ortak bir sunum yaptılar.

“Teknik Eğitimlerin Müşteri Tatminine Yansıması” hakkında Ford Otosan Ford Otomotiv Sanayi Eğitim Müdürü Mertkan Akay, müşteri mutluluğu ve standartları, satış sonrası servis, teknisyen, kalite açısından standartların uygulanması, bu uygulama öncesinde servis ve atelyelerde çalışan elemanlara eksiklerini giderecek eğitim verilmesi, aldığı eğitimlerle oluşturulan becerilerin uygulamalarla geliştirilmesinin sağlanması ve bu uygulamaların yönetim, teknisyen ve müşteri için faydaları hakkında bilgiler verdi.

YES Consulting Yönetici Eğitim Sistemleri’nde eğitmen olarak görev yapan Gamze Haklı ise “Genç Eğitimcilerin Sektördeki Yeri ve Sorunları” konusu ile genç eğitmenlerin sektörde yaşadığı problemler, nedenleri, sonuçları ve çözümleri üzerine sohbet ortamında hoş bir sunum gerçekleştirdi.

İnsan Kaynakları alanında yeni nesil zirvesi

Prometheus Institute tarafından 10 Haziran 1999 tarihinde Armada Hotel İstanbul’da düzenlenen İnsan Kaynakları Alanında Yeni Nesil Zirvesi, yoğun bir dinleyici kitlesi ile gerçekleşti. Akademisyenler, Genel Müdürler, üst düzey yöneticiler ve İnsan Kaynakları Yöneticileri’nin ilgi gösterdiği zirvenin sponsorluğunu Leitz, Milliyet İş Yaşamı ve Aktif Dağıtım yaptı. Konuşmacılar

* Füsun PARS Prometheus Danışmanlık Yerleştirme & Proje Yöneticisi

* Prof. Dr. Beyza Oba FURMAN Bilgi Õniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı

* Didem ÖZKAN / Didem GÜMÜŞBIÇAK / Eda ÖZER Bank Kapital İnsan Kaynakları ve Gelişim Bölümü

* Didem USTA / Meriç TUNÇ Superonline İnsan Kaynakları Departmanı

* Prof. Dr. Mehtap KÖKTÕRK Marmara Õniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Gelişimi Yüksek Lisans Programı Başkanı ve Danışmanı

* Arif İSFENDİYAROĞLU
Nil MORSALLIOĞLU Garanti Bankası Bireysel Bankacılık Õrün Yönetimi ve İş Geliştirme Müdürlüğü Birim Müdürü / İnsan Kaynakları Yönetim ve Planlama Müdürlüğü Birim Müdürü

* Selen Göksel KOCABAŞ Marshall Boya & Vernik Sanayi A.Ş. İnsan Kaynakları şefi

“Bir Akademisyen Bakış Açısı ile Yeni Nesil ve Üniversitelerin İş Dünyasındaki Rolü” konusuyla Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyza Oba Furman, birinci nesil iş adamlarının mühendis kökenli, akademik ve teorik eğitimden geçmiş, mezuniyetlerinin ilk yıllarında Anadolu’da çalışmış, 1960’lardan sonra özel sektöre profesyonel yatırımcı olarak giren kişiler olduğunu belirtti. İkinci nesil iş adamları ise işletmeci kökenli, farklı eğitim seviyelerine sahip, yurt dışı eğitimi almış, politikaya yakın olan kişilerden oluşmuştu. Furman, 1990 kuşağının ise mesafeli, risk almakta çekingen davranan, kaderci eğilimli, değişime temkinli yaklaşan, eleştiriye açık olmayan, “babacan” yöneticileri tercih eden kişilerden oluştuğunu ifade etti. Sunumunun ana fikrini ise 1990’ların sonlarında kurumsal düzen ve felsefelerde temelden bir değişim görülmesine karşın, değerler, davranışlar yani kültürde pek bir değişiklik olmadığı yönündeki bilgilerle ifade etti.

Bank Kapital İnsan Kaynakları ve Gelişim Bölümü takımından Didem Özkan, Didem Gümükbıçak ve Eda Özer, “2000’li Yıllarda Bank Kapital’de İnsan Kaynakları Orkestrasyonu Bank Kapital Eğitim Yönetimi” konusuyla bilgi yönetiminin, bilginin kurumda kimde ve nerede olduğu, kimin tarafından kullanıldığı, bu bilgiyle nelerin yapılabileceği, bilgiyi kullanabilmek için hangi kurumsal ve davranışsal engellerin ortadan kaldırılması gerektiği sorularına yanıt ürettiğini ve Bank Kapital’de eğitimlerin; bilgi homojenize edilsin diye değil, harmonize edilsin diye planlandığını belirttiler. Bank Kapital’in eğitim anlayışı, eğitim felsefesi, eğitime seçim kriterleri, eğitim yönetiminde kullanılan bilgi yolları, eğitim çeşitliliği hakkında bilgiler verdiler.

Superonline İnsan Kaynakları Departmanı takımı Didem Usta ve Meriç Tunç “İnternet Dinamizm... İnsan Kaynakları Uygulamaları” konusunda katılımcıları bilgilendirirken, Marmara Üniversitesi Ünsan Kaynakları Yönetimi ve Gelişimi Yüksek Lisans Programı Başkanı ve Danışmanı Prof. Dr. Mehtap Köktürk “Çifte Standartlar Genç Kuşak ve Yönetim” konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

“Marshall’da Çalışan Yönetimi Felsefesi ve İnsan Kaynakları Uygulaması” konusuyla Marshall Boya ve Vernik Sanayi A.ş. İnsan Kaynakları şefi Selen Göksel Kocabaş, çalışan yönetimi takımlarında vizyonlarının, şirketin ana hedefleri doğrultusunda, çalışan yönetimini en etkin hale getirecek sistemlerin geliştirilmesi ve sonuçlarının ölçümlenmesi olduğunu, çalışanların yaşam ve kalite standardını yükseltmenin önemini, sosyal ve kültürel faaliyetlerin şirket genelinde yaygınlaştırılması çalışmalarını, çalışanların ücret ve yan menfaatler konusunda tatminin ve kişisel gelişimin sürekliliğinin sağlanması, yönetici ve çalışan yeterlilik kriterleri, eğitimler, çalışma ortamının güvenliği hakkında bilgiler verdi.

Garanti Bankası bireysel Bankacılık Ürün Yönetimi ve Geliştirme Müdürlüğü Birim Müdürü Arif İsfendiyar ve İnsan Kaynakları Yönetimi ve Planlama Müdürlüğü Birim Müdürü Nil Morsallıoğlu, “Garanti Bankası’nda ‹nsan Kaynakları Yönetimi ve Yeni Nesile Sağlanan Olanaklar” hakkında bilgi verdiler.

Lafarge Ekmel Beton ‹nsan Kaynakları ve İdari ‹şler Müdürü Berrin Tavman da “Personelcilik ten İnsan Kaynakları Yönetimine Geçiş” konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

JAPONYA’DA KALİTE YÖNETİMİ

İ.d.e.a. A.ş. ile MESS ve MEV tarafından ortaklaşa düzenlenen Japonya’da Kalite Yönetimi başlıklı seminer 21 22 23 Haziran 1999 tarihlerinde, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

1946 yılında bilim ve teknolojiyi yaygınlaştırarak sanayinin ve kültürün gelişimini sağlamak amacıyla kurulan JUSE (Japon Bilimadamları ve Mühendisleri Birliği)’nin danışmanı olan Ichiro Miyauchi tarafından verilen 3 günlük seminerde, Kalite Dili’nin oluşumu anlatıldı.

Yokohama Technical College Uçak Mühendisliği Bölümü’nde lisansını tamamlamış olan Miyauchi, Kalite Yönetimi, Güvenilebilirlik ve Korunabilirlik Mühendisliği, Yaşam Dönemi Maliyeti, Lojistik, Õrün Güvenilirliği ve ISO 9000 konularında uzmandır. Seminerde bilim ve teknolojinin hızla değiştiği, hataya izin vermeyen bu çağda tüm yöneticilerin kalite dilini yalnızca öğrenmek değil, tüm çalışanlarına öğretmek, paylaşmak ve geliştirmek sorumluluğunu taşımaları gerektiği vurgulandı.
Junior Chamber International (JCI) 124 ülkede 500.000’i aşkın üyesi ile üyelerini liderlik vasıfları ve sosyal bilinç kazandırarak yaşadıkları toplumda pozitif değişimi sağlamalarına destek olmayı amaçlayan uluslararası bir organizasyondur.

Junior Chamber International her yıl Avrupa Bölgesi’nde yer alan ülkelerdeki üyelerin katılımı ile bir Avrupa Konferansı organizasyonu gerçekleştirmektedir. Bu yıl 7 13 Haziran 1999 tarihleri arasındaki Junior Chamber International Avrupa Konferansları’nın evsahipliğini Berlin üstlendi.

Gerçekleştiği kentler için büyük imkanlar yaratan Junior Chamber International Avrupa Konferansları’na orta ve üst düzey yönetici, genç, girişimci, uluslararası vizyonu olan, toplumsal sorumluluk sahibi, takım çalışmasına yatkın Junior Chamber International üyeleri katılmaktadır.

Junior Chamber İstanbul’un da 2002 yılı için aday olduğu konferanslara 2000’i aşkın girişimci / yönetici katılmakta ve bu sebeple de önemli bir turizm potansiyeli teşkil etmektedir.

Ulusal tanıtımın önem kazandığı günümüzde ülkelerinde önde gelen işadamları olan Jaycee’ler uluslararası iş ilişkilerini geliştirmeyi, eği tim programlarından faydalanmayı ve kişisel dostluklarını pekiştirmeyi hedeflemektedir. Türkiye’nin tanıtımının da etkin bir biçimde yapılacağı 2002 Avrupa Konferansı’na Junior Chamber ‹stanbul’un adaylığı, başta Cumhur başkanlığı, Başbakanlık, Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve ‹stanbul Valiliği olmak üzere farklı sektörlerden birçok kurumca da desteklenmektedir.

Hazırlayan: Hande PATIR

Bizde içerik bol, seni düzenli olarak bilgilendirmemizi ister misin? :)