Dijitalleşme ve akıllı otomasyon ile daha iyi bir aday ve çalışan deneyimi yaratmak için Peoplise


İnsan Kaynakları’ndan gelen bir ekibin kurduğu bir marka Peoplise... İK profesyonellerine üstün bir yetenek deneyimi sağlamak amacıyla geliştirilen bu işe alım, işe başlatma, performans yönetimi ve değerlendirme platformu aracılığıyla her yıl beş yüz binden fazla test yapılıyor, bir milyondan fazla aday firmaların yetenek yönetimi süreçlerinden geçiyor. Peoplise Kurucu Ortağı Çağatay Güney: “Peoplise ekibi, değerlendirme ve işe alım iş akışları aracılığıyla daha iyi bir aday deneyimi yaratırken dijital otomasyondan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayan bir İK danışmanı rolünü üstleniyor. Ürünümüzde hem aday deneyimini iyileştirecek hem işveren markasını öne çıkaracak hem de değerlendirmeleri yaparken çok daha etkin ve verimli olmanızı sağlayacak birçok teknolojik yenilik mevcut” diyor.

Farklı sektörlerden birçok firmanın, işe alım süreçlerini dijitale taşımak için seçtiği, 1 milyondan fazla adayın değerlendirildiği ürünleriniz olduğunu biliyoruz. Ürünlerinizle ilgili ayrıntılı bilgiye geçmeden önce Peoplise’ı sizden dinlemek isteriz. 

İnsan Kaynakları uygulayıcılarının üstün bir yetenek deneyimi sağlamak için işe alım süreçlerini dijital ve analitik araçlarla optimize etmelerini sağlayan bir işe alım, işe başlatma, performans yönetimi ve değerlendirme platformu olan Peoplise markasını 2015’te, uzun yıllar kurumsal hayatta emek vermiş, çok deneyimli profesyonel kimliklerimiz ile üç ortak olarak kurduk. Hatta “Üçümüzün toplamında 60 yıldan fazla deneyim var” diye şakalaşıyorduk o günlerde.

Bu işe Dijitalleşmenin İnsan Kaynakları’na sağlayacağı faydaya ve İnsan Kaynakları’nın organizasyonları daha iyiye dönüştürme gücüne kalpten inanmamız sebebi ile başladık. Birçok teknoloji girişimi gibi TÜBİTAK'tan destek aldık. Ürünümüzün pilotunu yazdık. Sonra Türkiye'nin önde gelen birçok firması ile tasarım ve ürün geliştirme projeleri yaptık. Ardından da 2016’da standart ürünümüzü çıkartmak üzere Revo Capital ve 500 Startups fonlarından yatırım alarak ilerledik. Bu süreçte çok yetenekli, yaratıcı genç arkadaşlar aramıza katıldı ve üç kuşak bir arada, müşterilerimizle el ele yaratıcı ürünler tasarladık. 2020 yılında da Türkiye'nin en değerli yazılım firması Logo Yazılım bünyesine katıldık. Bugün Türkiye’nin en büyük 50 markasının 36’sında, 200’e yakın kurumda, 12 ülke, 14 farklı dilde hizmet veriyoruz. Platform üzerinde her yıl beş yüz binden fazla test yapılıyor, bir milyondan fazla aday firmaların yetenek yönetimi süreçlerinden geçiyor.

Kapsamlı deneyime sahip tutkulu İK profesyonellerinden oluşan Peoplise ekibi, daha iyi bir aday deneyimi yaratırken dijital otomasyondan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayan bir İK danışmanı rolünü üstleniyor. Bu sene İK Teknoloji trendleri ile ilgili İK liderlerinin önemli bilgi kaynağı olan kurumsal teknoloji dergisi HR Tech Outlook tarafından '2022'nin En İyi 10 İşe Alım Çözümü Sağlayıcısı' listesinde yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyadaki ilk assessment marketplace, online vaka robotu gibi farklı projelere imza attık ve birçok uluslararası ödül aldık ama en büyük gururumuz 50 kişiye yaklaşan ekibimize, genç arkadaşlarımıza huzurla, güvenle çalışabilecekleri, şeffaf, adil, yaratıcılıklarıyla gurur duyabilecekleri bir çalışma ortamı sunabilmek oldu.


Yetenek yönetimi platformunuzu “yeni nesil” olarak nitelendiriyorsunuz? Nedir bu ürünün özellikleri?


Ürünümüzde hem aday deneyimini iyileştirecek hem işveren markasını öne çıkaracak hem de değerlendirmeleri yaparken çok daha etkin ve verimli olmanızı sağlayacak birçok teknolojik yenilik mevcut. Adaylarla sohbet üzerinden analiz yapabilen Chat-bot’lardan akıllı otomasyon filtreleme kurallarına, 400’den fazla envanter ve farklı testten seçim yapabileceğiniz marketplace’ten video teknolojilerine kadar birçok ürün aynı platformda çalışabiliyor. Bizi yeni nesil yapan, bu teknolojilerin yanı sıra birçok farklı uygulamayı aynı akışa koyabilme, hazır entegrasyonlarla tüm süreci tek elden, tek platform üzerinden çok verimli hale getirebilme özelliğimiz.

Ürün sürekli gelişiyor, yakında Analyse ürünü Aday Yönetim Sistemi’nin tüm özelliklerine sahip 5’inci versiyonu piyasaya çıkacak. Dünya standartlarında ürün sunarken fiyatlandırması Türk Lirası cinsinden sunuyoruz ki müşterilerimiz kur farkını dert etmeden kurumlarına değer katmaya devam edebilsin.

Pandemi ile birlikte işe alım ve işe uyum (onboarding) süreçlerinin online olarak gerçekleşmesi gerekti. Siz bu konuda ne tür çözümler sunuyorsunuz?

Müşterilerimiz Peoplise işe alım ürünü Analyse ve onboarding ürünü Harmonise’ı kullanarak, başvuru, ön eleme, test, görüşme, değerlendirme, preboarding dediğimiz işe başlangıç öncesi işlemler, işe başlatma, tutundurma, ekip ve kültürle tanıştırma, deneyim ölçümleme gibi tüm işe alım ve onboarding süreçlerini dijital otomatik akışlarda kurgulayıp, yönetebiliyor. Böylece aday ve yeni çalışanlarına evden hiç ayrılmadan firmayı tanıtma, kişiyi tanıma, değerlendirme ve yetenek olarak aralarına katma işlemlerini remote ortamda güvenle %100 dijital yapabilme imkanı sunabiliyor.

Pandemi döneminde özellikle online görüşmelerde ve onboarding uygulamalarında %300’den fazla bir kullanım ve talep artışı deneyimledik. Bu süreç pandemi sonrasında da bu şekilde devam edecek gibi görünüyor.

Ayrıca dijitalleşmeye yönelik başka bir ihtiyaca çözüm sunmak amacıyla hızlı bir şekilde online değerlendirme merkezi Casebot’u yarattık: chatbot teknolojisini kullanan, sürükleyici ve oyunlaştırılmış aday deneyimi sunan ve en önemlisi geçerli ve güvenilir veri sağlayan bir çözüm olan, kurum ihtiyaçlarına ve yetkinlik setlerine özel tasarlanmış vakalar ile ilerleyen Casebot, aynı anda 10.000’e kadar adayı değerlendirebiliyor.

Aday bulmak ve işveren markasını güçlendirmek konusunda hangi çözümleriniz mevcut?

Aday bulma tarafında firmalara en büyük desteği Socialise adlı ürünümüzle veriyoruz. Socialise ile firmalar belirledikleri hedef kitleye sosyal medya üzerinden reklam kampanyaları düzenleyebiliyorlar.

Bildiğiniz gibi hem beyaz hem de mavi yakada, sosyal medya kullanımı oldukça yüksek bir ülkeyiz. Hedef kitleye direkt yapılacak reklamlarla hem markayı tanıtmak hem de iş fırsatlarını tam zamanında, o an aktif olarak iş aramayan, markayı tanımayan ama yetenekli pasif adayların önüne çıkarmak çok kolay ve verimli oluyor.

Ayrıca platformumuz üzerinde müşterilerimiz pozisyon ve reklam kampanyalarına özel başvuru sayfaları tasarlayarak, gelen adaylara markalarını ve fırsatlarını çok daha etkin bir şekilde tanıtma fırsatı bulabiliyorlar. Mikrosite dediğimiz bu tanıtım sayfalarında sadece geçen sene reklam ve postlar üzerinden 250 binden fazla adayın başvuru yaptığını görüyoruz.

Son olarak bundan sonraki öncelikli hedeflerinizi aktarır mısınız?

Türkiye’de yakaladığımız bu başarıyı yurtdışına taşıyabilmek ve markamızı Avrupa ve Amerika’da büyütebilmek en büyük hedefimiz. Türkiye’de İnsan Kaynakları “know how” ve dijitalleşme olgunluğunun ne kadar ilerde olduğunu gösterebilmek, İK teknolojisi piyasasında iddialı, başarılı bir dünya markası yaratmak ilk önceliğimiz. Bunu başarabilmek için de 2022 ve 2023 yıllarında da hem ürün hem de ekip tarafında yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Ve son olarak belirtmek isterim: Biz İnsan Kaynakları’ndan gelen, İnsan Kaynakları için ürün yapan, bilim ve deneyime önem verildiğinde büyük dönüşümler ve yüksek katma değer yaratılabileceğine inanmış bir ekibiz. Bize inanıp destek veren, birlikte ürün geliştiren, bizi daha iyiye taşıyan, tüm müşterilerimize teşekkür ederiz.

Haberi pdf olarak okumak için tıklayınız. 

  

 

DERGİ

HRdergi Mart sayısı çıktı!

SATIN AL Mart 2024

Yeni makalemizi okudunuz mu?