Boğaziçi Üniversitesi İşletme Ve Ekonomi Kulübü İş Alanları Kataloğu’nu Hazırlıyor...
İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün bu prensip altında yürüttüğü faaliyetlerinden en önemlileri iş Alanları Kataloğu, P&R Days, Business Discoveries, Dinamik Dergisi, Münazara Altkurulu, Tea & Talk ve Paneller ile Uluslararası Kongreler sayılabilir.
İş Alanları Kataloğu, 1989 yılında ilk defa çıktığından beri, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin mezun ve mezun adaylarına yönelik bilgileri biraraya getiriyor. iş Alanları Kataloğu; şirketlerin cirolarından dış ülke bağlantılarına, personel kompozisyonlarından ücret politikalarına ve sosyal imkanlarına, staj olanaklarından elemanlarda aranılan niteliklere kadar hem iş arayacak dönem mezunlarına hem de staj olanaklarıyla ilgilenen mezun adaylarına yönelik bilgileri kapsıyor.
1997 yılında 77 şirketi kapsayan iş Alanları Kataloğu bu yıl CD ile bir yenilik gerçekleştiriyor. İş Alanları Kataloğu’na şimdiye kadar bankalar sektöründen menkul değerlere, sigortalardan audit şirketlerine, bilgi işlemden tekstile, kimyadan otomotive, inşaattan yayıncılık sektörüne kadar pek çok sektörden şirketler katıldılar. Bu şirketler arasında Unilever, Gillette, Price Waterhouse, Yapı Kredi Bankası, Orkar Tekstil, Procter & Gamble, Nissan, Mercedes, Milliyet, Üçgen inşaat, Ata Menkul Değerler, IBM gibi sektörünün önde gelen şirketleri yer alıyor.
7500 adet kitapçık ve 3000 adet CD olarak hazırlanacak İş Alanları Kataloğu Mayıs 1998’te çıkacak.
Ayrıntılı bilgi için: Tel: 0.212.257 16 52
İstanbul Bilgi Üniversitesi Kariyer Planlama Birimi Kuruldu...Üniversitenin akademik ve yönetsel kadrolarındaki yöneticiler ile son sınıf işletme öğrencilerinden oluşan bir ekip tarafından kurulan istanbul Bilgi Üniversitesi Kariyer Planlama Birimi 1998 Ocak ayında çalışmalarına başladı.
Kariyer Planlama Birimi, mezun olacak adaylara mesleğe hazırlayacak eğitim seminerleri düzenlemek, şirketlerin öğrencileri tanımasına katkıda bulunmak, iş başvurusu, iş görüşme teknikleri, organizasyon, zaman yönetimi, ekip çalışması, motivasyon gibi konularda eğitim düzenlemek amacıyla kuruldu. Birim, hizmetlerini istanbul Bilgi Üniversitesi ve iş dünyası ile ilişki içinde sürdürecek.
Kariyer Planlama Birimi, çeşitli sanayi, finans ve hizmet kuruluşları ile ilişki kurmada rehber olması ve üniversitenin mezun adaylarını tanıtmak üzere bir kitapçık hazırlığı içinde bulunuyor.
Şirketlerin tanıtıcı sunuşlar yapacağı ve mezun adayları ile mülakat olanaklarını bulacağı “Kariyer Günleri”nin, Mayıs 1998’de, Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’nde yapılması planlanıyor.
Serhan Ada e mail: sada@ibun.edu.tr
Burcu Özdemir e mail: bozdemir@ibun.edu.tr
Özlen Öztürk e mail: ozturko@ibun.edu.tr
Human Resources Dergisi Üniversite Konferanslar Dizisi şubat’98 İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yapıldı.. Pride & Professionalism konulu konferans dizisinin ilki Koç Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Human Resources Dergisi Konferanslar Dizisi’nin ikincisi ise “Kariyer için Büyük Bir Adım” konusunda istanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlendi.
Yeniyüzyıl Gazetesi, UPS (United Parcel Service), Prometheus ve Bilgi Üniversitesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen konferansın konuşmacısı İnkade (İnsan Kaynakları ve Yönetimi Derneği) Kurucu Başkanı Yücel Atış’tı.
Türkiye’de hangi mesleklerin nasıl para kazandığı, kazanan şirketlerin kuralları, işe girerken şirketlerin nasıl değerlendirilmesi gerektiği ve kendini pazarlamak gibi konuların yer aldığı konferansa üniversite öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Human Resources Dergisi her ay farklı bir üniversitede öğrencilere özel düzenlediği konferanslara devam edecek.
Ayrıntılı bilgi Pelin Atay Tel:0216.327 43 22 23
Sabancı Üniversitesi’nden Uluslararası Bir Konferans Sabancı Üniversitesi, 10 13 Nisan 1998 tarihleri arasında “Fred Emery Memorial Conference” adlı uluslararası bir konferans düzenleyeceğini açıkladı.
Sabancı Üniversitesi’nin felsefesini oluşturmak üzere geçtiğimiz yıllarda düzenlenen arama konferansına katılan, “yenilikçi sistem düşünürü ve bir organizasyon kuramcısı” Fred Emery, Sabancı Üniversite’nin oluşumunda büyük destek sağlamıştı. Üniversitelerin ve eğitimin geleceği temasının işleneceği konferansa yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda kişi katılacak.
10 13 Nisan 1998 tarihleri arasında düzenlenecek konferans, Sabancı Center Konferans Salonu’nda yapılacak. Üç gün sürecek konferansta; paralel toplantılar, konuşmacı köşesi, küçük gruplar halinde çalışmalar ve geri sunuşlar yer alacak.
Konferans programı 150 dolar karşılığında izlenebilecek. Türkiye içinden sadece konferansı takip etmek isteyenlerin ise bir kereye mahsus olarak 5 milyon lira vermeleri gerekiyor. Toplantılar saat 9.00’da başlayıp, öğleden sonra saat 17.30’da sona erecek.Marmara Üniversitesi Mühendislik Kulübü Marmara Üniversitesi Mühendislik Kulübü, “Kalite Bilinci” ve “Toplam Kalite Yönetimi Felsefesi” kavramlarını, gelecekte bu kavramların üzerine birşeyler inşa edecek yönetici ve mühendis adaylarının en iyi şekilde kullanabilmeleri amacıyla bir takım projeleri hayata geçiyor.Kalite Kitaplığı Bu projelerden biri de bir “Kalite Kitaplığı” oluşturarak kalite, yönetim gibi konularda yayınlanan bütün eserleri bir çatı altında toplamak ve ilgili herkesin bu kitaplardan yararlanmalarını sağlamaktır.
* Bağışlanan her kitabın üzerinde bağışı yapan kişi ya da kurumun isimleri bulunacaktır.
* Daha detaylı bilgi için kulüp başkanı Seda Tunaoğlu, organizasyon sorumlusu Murat Kaymak, kitaplık sorumlusu Gürcan Ozan, 0.216.348 02 92/127 no’lu telefondan ya da 0.216.348 02 93 no’lu fakstan sizlere yardımcı olabilirler.Kalite Günleri PROGRAM
16 Mart 1998 Açılış
Kamu Sektöründe Kalite
Kalite Kitaplığı’nın Açılışı
17 Mart 1998 Savunma Sanayi’nde Kalite
18 Mart 1998 Özel Sektörde Kalite
19 Mart 1998 Yayında Kalite
20 Mart 1998 Eğitimde Kalite Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve Prof. Dr. Erkan Türe
Yer: Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü
İbrahim Üzümcü Konferans Salonu
Her gün saat 10:00 12:00 arasında olacaktır. İş Dünyasına Çağrı Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin 10. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Teknoloji Yönetimi ve Üniversite Sanayi işbirliğinde başarılı dünya modellerinin “Çalışma Grubu” tartışmalarının üçüncüsü 6 Mart 1998 tarihinde Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Göztepe Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.
Çalışma Grupları; yeni teknolojileri geliştirme ve kullanma yeteneği ile teknolojinin etkin kullanımı ve yönetimi, teknoloji yönetimini firma yönetiminin temel parçası haline getirmek, firma stratejilerinin belirlenmesinde teknolojik gelişmeleri izleyip, teknoloji tahminlerinden yararlanmak ve yaratıcı yeniliği teşvik eden politika ve stratejiler izlemek ve firmalar için hayati önemi gibi saptamalar çerçevesinde gerçekleşecek.
Çalışma Grubu tartışmalarına Portland State University’den Prof. Dr. Dündar Kocaoğlu ve National Science Foundation’dan Dr. Frederick Betz konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca ABD’deki Üniversite Sanayi işbirliği’nin başarılı örnekleri ve modelleri tartışılacak.
Ayrıntılı bilgi için: Tel: 0.216.347 94 03
Faks: .216.348 02 93