Bireysel farkındalık kazanmak ve kurumsal hedeflere yaklaşmak için Bilişsel Davranışçı Koçluk’a kulak verin…

Hedefleri arasında “gelişim ihtiyacı doğrultusunda odak belirlemek, kişisel farkındalıkları ön plana çıkarmak, insanların doğru görev ve işlerde mutlu olmasını sağlamak ve motivasyonu artırmak” yer alan Bilişsel Davranışçı Koçluk yaklaşımını benimseyen Nadis Eğitim ve Danışmanlık ile N&C Gelişim Eğitim Danışmanlığı yetkilileri, “Kişinin kendi rızasıyla davranışını değiştirebildiğimiz bu yöntem sayesinde kişisel hedefler netleşiyor ve böylece iş yaşamında daha hızlı başarıya götürüyoruz” diyor.

Türkiye’de uzun zamandır beklenen Bilişsel Davranışçı Yönetici Koçluğu’na Giriş eğitimini, 24 – 26 Şubat tarihlerinde düzenleyecek olan Nadis ve N&C yetkilileri ile bu koçluk yaklaşımının ayrıntılarını, kurumların geleceğin liderlerini geliştirmesine nasıl destek verdiğini ve eğitimin kazandıracaklarını konuştuk.

Öncelikle Bilişsel Davranışçı Koçluk yaklaşımı hakkında bilgi verir misiniz? Özellikle iş yaşamında bu yaklaşımla, çalışan motivasyon ve bağlılığını artırmanın ve kalıcılaştırmanın yolları mümkün mü?

İnsan değişime açık, ancak bunu zor kabullenen bir varlıktır. Kanıt görmek ve değişimin hayal değil gerçek olduğunu bizzat deneyimlemek ister. Bunun en öğretici yollarından biri davranışlarında gözlemleyeceği değişimdir. Ancak, davranışsal değişimi hayata geçirmek için doğru ortam ve etkili destek mevcut olmalıdır. Bunun yanı sıra, kişinin olay ve durumlara bakışı, algısı ve düşünceleri de davranışın değişiminden etkilenir. Bu etki güçlü ve kalıcı sonuçlar yaratır. Düşünceden davranışa uzanan dönüşüm ve gelişimi sağlayan en etkili yöntem, Bilişsel Davranışçı Koçluk’tur.

Bilişsel Davranışçı Koçluk, ampirik çalışmalara dayanması nedeniyle çok güçlü bir altyapıya sahip. Sonuçları ölçmesi kolay, yetkinlik-bazlı ve hedef odaklı. Psiko-eğitimsel ve işbirliğine dayalı oluşu daha hızlı ve verimli sonuç almamızı sağlar.

Bilişsel Davranışçı Koçluk, köklerini Aaron T. Beck tarafından 1960’larda geliştirilen Bilişsel Psikoloji’den alır. Bu yöntemin en önemli hedefleri arasında, gelişim ihtiyacı doğrultusunda odak belirlemek, kişisel farklılıkları ön plana çıkarmak, insanların doğru görev ve işlerde mutlu olmalarını sağlamak, işleyen bir kurumsal düzen içerisinde motivasyonu arttırmak ve iş yaşamında tatmin yaratarak yaşam kalitesini yükseltmek var.

Bilişsel Davranışçı Koçluk yöntemleri kullanılarak inanç olarak tanımlanan bireysel ya da tüzel düşünce kalıpları üzerine çalışılır. Hedef, düşünce ve davranışlar arasındaki bağlantıların farkına varmak ve davranış değişimi ile bireyin hayatında ve kurumsal düzende olumlu etki yaratmaktır.

Bilişsel Davranışçı Koçluk;
• Kişisel, kişilerarası ve sistemsel yaşanan kriz dönemleri ile baş etmekte,
• davranışsal, duygusal, sözel, empatik beceriler ve temel liderlik özellikleri eksikliği nedeniyle yaşanan kişisel sorunların çözümlenmesinde,
• kurum, takım veya kişi açısından rahatsız edici tepkilerin ortadan kaldırılmasında,
• kurumların yetenek havuzundaki geleceğin liderlerinin gelişimini ve performansını artırmada,
• çalışanların yeni ortamlara ve görevlere uyum sürecini hızlandırarak motivasyonlarını ve performanslarını artırmalarında, çalışan bağlılığının gelişmesinde destek olur.

Yapılan akademik araştırmalar gösteriyor ki, kişinin kendi rızasıyla davranışı değiştirebildiğimiz koçluk yöntemi olan Bilişsel Davranışçı Koçluk ile kişisel hedefleri netleştiriyor ve böylece iş yaşamında daha hızlı başarıya götürüyoruz. Kişi kendine hedef koyuyor, bunun için çaba gösterip değişiyor, dilediği sonuçları görüp motive oluyor. Kendine bu fırsatı veren organizasyon içinde daha verimli olmak kişinin doğal eğilimi haline geliyor. Bunun ayrıca finansal bir geri dönüşü de var. Şirket bağlılığıyla beraber şirketin genel finansal performansı da artıyor. Towers Perrin Global Workforce Study, 2008 gösteriyor ki şirket bağlılığıyla beraber işletme karı % 3.74 artarken buna dikkat etmeyen şirketlerde %2,01 azalıyor.

Bilişsel Davranıçşı Koçluk, düşünceden yola çıkarak davranışı değiştirdiği için kalıcılığı daha çok göze çarpıyor. Tüm psikolojik danışmanlık yöntemlerinde olduğu gibi süreklilik arz etmesi önem teşkil ediyor.

24 – 26 Şubat tarihlerinde önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyorsunuz. Sertifikalı eğitimlerinizin ilki olacak bu etkinliğin içeriğinden kısaca söz eder misiniz?

Türkiye’de uzun zamandır beklenen Bilişsel Davranışçı Yönetici Koçluğu’na Giriş eğitimi sonunda Nadis Eğitim ve Danışmanlık ve N&C Gelişim Eğitim Yönetim Danışmanlığı işbirliğiyle 24 - 26 Şubat 2012 tarihlerinde İstanbul’da…

Düşünce, duygu ve davranış etkileşiminin vurgulanarak bu etkileşimin insan hayatındaki güçlü etkisi Bilişsel Davranışçı Yönetici Koçluğu eğitiminde, temel felsefe, ilke ve yöntemlerle ele alınacak. Sertifikalı eğitimlerimiz devam edecek ve bütünsellik kazanacak. Şu anda aynı zamanda International Coach Federation’dan kredilendirme onayımızı bekliyoruz. Devamında tüm programın ICF onaylı olması için çabalarımız devam ediyor.

Eğitmenlerimiz Arthur Freeman, Ed.D. ve Oana Gavita, Ph.D. Bilişsel Davranışçı Psikoloji ve Koçluk’un dünyadaki en önemli temsilcilerinden. Dr. Arthur Freeman (Midwestern Üniversitesi Profesörü), bilişsel davranışçı, klinik, aile ve çift psikolojisi alanlarında lisanslı psikolog (Amerikan Profesyonel Psikoloji Birliği) ve Amerikan Psikoloji Birliği onur üyesi (Fellow). Dr. Oana Gavita ise Babes-Bolyai Üniversitesi (Cluj-Napoca, Romanya) Klinik Psikoloji bölümünde kıdemli yardımcı doçent. Aynı zamanda, Dr. Gavita, Uluslararası Bilişsel Davranışçı Koçluk Birliği (International Association of Cognitive Behavioral Coaching) ve Babes-Bolyai Üniversitesi Uluslararası Koçluk Enstitüsü başkanı. Bankacılık başta olmak üzere birçok alanda İnsan Kaynakları danışmanlığı ve yönetici koçluğu yapıyor.

Bu eğitimle neler hedefliyorsunuz? Eğitim, katılımcılara neler sağlayacak?

Pratik uygulama ve canlandırmaların yapılacağı, etkin yönetici ve koçluk becerilerinin geliştirileceği bu eğitimde yönetici ve yaşam koçları, İK uzmanları, yöneticiler ve psikologlar buluşacak. 3 günlük eğitim sonucunda katılımcılara Uluslararası Bilişsel Davranışçı Koçluk Birliği’nden onaylı Bilişsel Davranışçı Yönetici Koçluğu’na Giriş sertifikası verilecek. Ayrıca ICF’in CCEU (Sürekli Koçluk Eğitim Ünitesi) kredi uygulamasına başvurumuz olumlu sonuçlandığında katılımcılar yüklü bir eğitim saatiyle kullanabilecekleri kredilere sahip olacaklar. Bu krediler, profesyonel koçun süregelmekte olan gelişimlerini artırmalarının yanı sıra unvanlı koçların ACC, PCC ve MCC unvanlarını yenilenmesinde araç olacak.

Bu eğitime katılanlar, psikolojinin iş stratejileriyle ayrılmaz bir bütünlükte olduğunu sindirmiş olacak.

Yeni yöntem ve beceriler geliştirmek, yönetici özelliklerini kuvvetlendirmek, Bilişsel Davranışçı Koçluk’a giriş yaparak temel felsefe ve ilkeler ile tanışmak için 24 - 26 Şubat 2012 tarihlerini ajandanıza eklemenizde fayda var. İş yaşamında, çalışan motivasyon ve bağlılığını arttırmanın ve kalıcılaştırmanın yollarının vurgulanacağı Bilişsel Davranışçı Yönetici Koçluğu’na Giriş eğitiminde bireysel farkındalık kazanacak ve kurumsal hedeflerinize yaklaştığınızı hissedeceksiniz.

Programla ilgili ayrıntılı bilgi için:
www.nadisdanismanlik.com
0212 231 28 02
www.ncdanismanlık.com

AKADEMİK VE İŞ HAYATI BİRİKİMLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR, “KALICI DÖNÜŞÜM” AMACI İLE FARK YARATIYORLAR

Akademik ve profesyonel iş hayatı bilgi ve birikimlerini birleştiren psikologlar tarafından kurulan Nadis Eğitim ve Danışmanlık, bireysel ve organizasyonel gelişim danışmanlığı ve eğitim firması olarak mükemmel işleyen çalışma ortamları yaratmayı hedefliyor; tabii ki mutlu çalışanlarıyla…

Bu doğrultuda Nadis itinayla seçtiği bilimsel temelli ölçme ve değerlendirme araçları, psikoloji bazlı koçluk ve eğitimlerle takım olmayı bilen, motivasyonu yüksek ve verimli performansı ile başarıya ulaşan çalışanlara destek veriyor. Nadis’i diğerlerinden ayıran en önemli özelliği kurumsal ihtiyaçlara özel terzi usulü geliştirdikleri eğitimlerin temeline yerleştirdikleri kalıcı dönüşüm amacı... Bunu tamamen psikoloji ve “business-wise” bakışı sağlayan yönetim danışmanlığı altyapılarıyla sunuyor.

Butik hizmet anlayışıyla dokunduğu ortamlara tamamen odaklanan ve böylece kalıcı değişim başarısına ulaşan Nadis, psikolog ve koçlardan oluşan yaratıcı ve keyifle çalışan bir ekibe sahip. Ekibin kurucu üçlüsü Aslı Candan Kodalak, Şeyma Çavuşoğlu Itri ve Merve Can.

Kodalak, gelişim psikoloğu olarak çocuk, ergen ve aile üzerine yoğun olarak çalışırken, Itri yetişkinlerle kişisel gelişim ve bireysel danışmanlık çalışmaları yapıyor. Can ise, yönetim danışmanlığı ve ürün yöneticiliği geçmişini psikolog formasyonuyla birleştirerek, kurumsal hayatta yer alan ve alacak bireyler ve kurumsal sistemlerde profesyonel koçluk ve yönetim danışmanlığı yapıyor.

Eğitim - danışmanlık ve koçluk hizmeti veren N&C Gelişim Eğitim Yönetim Danışmanlığı ise 1997 yılında kuruldu. Kurucusu Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu değişik sektörlerdeki kurum çalışanları için kurumun ihtiyacını göz önüne alarak kişisel gelişim eğitimleri hazırlıyor sunuyor. Koçluk hizmetinde Bilişsel Davranışçı Koçluk yaklaşımını benimseyen ve uygulayan Kavuncu, uzun yıllar Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Derneği yönetim kurulunda görev yaptı ve Genel Sekreterlik görevini üç dönem yürüttü. Kavuncu, üyesi bulunduğu ICF Türkiye / Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği’nin 2010 - 2012 Dönemi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bu bir advertorial'dır.


 

Bizde içerik bol, seni düzenli olarak bilgilendirmemizi ister misin? :)