Performans, Ücret ve Ödül’ün zirvesinde neler konuşuldu?

 
HRdergi olarak Performans, Ücret ve Ödül Yönetimi Zirvesi’ni büyük bir katılımla 12-13 Kasım tarihlerinde Marriott Hotel Asia’da gerçekleştirdik. Masters Training International’ın Ana Sponsorluğu, Eleman.net ve Kariyer.net’in Resmi Sponsorluğu’nda düzenlediğimiz zirvemizde Türkiye ve dünyadan uzmanlar, İK yöneticileri deneyimlerini ve başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı.


HRdergi Genel Müdürü Alper Toper’in Hoşgeldiniz konuşmasıyla başlayan zirvede birbirinden başarılı ve ilgi çekici uygulamalar, öneriler ve hikayeler paylaşıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını Greenwich Üniversitesi İK & Organizasyonel Davranış Profesörü ve “Winning Companies; Winning People” kitabının yazarı Prof. Colin Coulson – Thomas gerçekleştirdi. ‘’Kazanan şirketler, kazanan çalışanlar: Ortalama performans gösterenlerin kazanan davranışlar edinmesini kolaylaştırın’’ başlığıyla zirvede yer alan Coulson – Thomas’ın konuşmasından bazı satır başları şöyleydi:

‘’Yüksek performanslı şirketler strateji ve süreçlerle yönetilir. Operasyonlarla takip edilir. Yetenek savaşında tüm mesele ‘organizasyon-performans ve bilgi’ üçgenini dönüştürmektir. Yetenek savaşlarında size kazandıran da kaybettiren de aynı şeylerdir: organizasyonel davranış ve alışkanlıklarınız… Rekabetçi bir ortamda kritik başarı faktörlerinin merkezinde doğru yönetilen bir performans stratejisi vardır. Kilit iş gruplarının performansını dönüştürmek öncelikli işiniz olmalıdır. Organizasyonunuzda zor işleri yapan insanlara performans konusunda destek olamıyorsanız performansı yönetemiyorsunuz demektir. Yeni nesil liderlik; yapıları değiştirmek değil, kazanan ve kazandıran davranışları kuruma adapte etmektir.’’

Yurtdışından gelen bir diğer konuşmacımız da Pivotal Practices Consulting Başkan ve Kurucusu Patrina M. Clark (SPHR, HCS, RACC) oldu. ‘’Performans Yönetimi 2.0: Performansı bir sonraki seviyeye taşımak’’ başlıklı konuşmasıyla katılımcılarla bir araya gelen Clark, etkili bir performans yönetim sürecinin nasıl tasarlanabileceğini, süreç için stratejik bir çerçevenin önemini, çalışanların ve süpervizörlerinin performans konusunda daha yapıcı ve anlamlı diyaloglar kurabilmesi için sinir biliminin nasıl kullanılabileceğini, mükemmel bir performans yönetim programı için gereken altyapıyı aktardı.

Birbirinden başarılı ve esinlendirici sunumların ve konuşmacıların yer aldığı zirvede paylaşılan uygulamalar ise katılımcılardan büyük beğeni topladı.

GSK Türkiye ‘İşyerinde kendini yaşamak: Performansa Giden Yol’, BNP Paribas Cardif Türkiye ‘Kişisel ve kariyer gelişim aracı olarak performans yönetimi’, L’Oreal Türkiye ‘Örnek teşkil edecek sosyal ve insan odaklı bir proje ile iş hedeflerimizi desteklemek: L’Oréal SHARE & CARE Program’, Masters Training International ‘Potansiyelin performansını yönlendirmek’, Coca-Cola İçecek ‘Uluslararası organizasyonlarda toplam ödüllendirme yönetimi: 10 ipucu’, Kariyer.net ‘Şirket performansından kişisel performansa yolculuk’, Bankalararası Kart Merkezi ve Baltaş Grubu ‘Potansiyeli performansa çevirmek’, Sahibinden.com ‘Başarıyı kutlar, işe eğlence katarız!’, Aksigorta ‘Aksigorta’da değişen performans yönetim süreci – Başarı Yolu’, Mudo ‘Mudo’da performans yönetimi ile dönüşüm’, Danone Nutricia Early Life Nutrition ‘Stratejik ödül yönetimi’, Ford Otosan ‘Yetenek yönetiminde performans yönetiminin yeri ve önemi’, Şişecam ‘Şişecam'da değişen ücret yönetimi’, Digiturk ‘Performans yönetimi’, Markafoni Grup Şirketleri ‘Digital ortamda farklılıkları yönetmek’, Xerox Corporation ‘Mükemmelliğe giden performansın yolu: Xerox Performans Yönetim sisteminin tüm detayları’, Shaya ‘Seviyelendirilmiş kariyer yönetimi: Shaya Modeli’ paylaşılan başarılı uygulamalar oldu. Zirvede ayrıca Prometheus Danışmanlık Genel Müdürü Yücel Atış ‘Performansa dayalı primlendirmede en çok kullanılan 10 model’ ve stratejİKa Danışmanlık Genel Müdürü İlhan Özdiller ‘Etkin performans yönetimi için liderlik yaklaşımınız nasıl olmalı?’ başlıklı konuşmalarıyla yer aldı.

Zirvede söz alan isimlerden biri de futbol dünyasının yaşayan efsanelerinden biri olan ünlü Teknik Direktör Yılmaz Vural oldu. Eleman.net’in katkılarıyla zirvede yer alan ve oldukça etkili bir oturuma imza atan Yılmaz Vural konuşmasında insan ve futbol yönetimi arasındaki benzerliklere dikkat çekti. Her konuda olduğu gibi futbolda da eğitim konusunda tıkanıp kaldığımızı ifade eden Vural, Türk insanın duygusal yapısı nedeniyle profesyonel yönetimin oldukça zor olduğunu belirtti. Türkiye’de en zor şeyin insanı ve egoyu yönetmek olduğuna dikkat çeken Yılmaz Vural sosyal egosu düşük ama bireysel egosu yüksek bir ülke olduğumuz için takım ruhumuzun düşük olduğunun altını çizdi. Yılmaz Vural, yetenek avcılığında önemli olanın iyi oyuncuyu bulmak değil, o işi en iyi yapacak takım oyuncusunu bulmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bizde içerik bol, seni düzenli olarak bilgilendirmemizi ister misin? :)