İnsan Kaynakları’nın elinin değdiği her alanda, çalışana anlam bulduracak ipuçlarının peşinde: 4C1H

--- BU BİR ADVERTORIAL'DIR ---

“Çalışana “İyi ki buradayım!” dedirtecek anlamı bulmak için İnsan Kaynakları’nın elinin değdiği her alanda çalışan deneyimi danışmanlığı veriyor, işveren markası ajansı olarak o kuruma özel hikayeler yazıyoruz!” Bu yazı, 4C1H Çalışan Deneyimi Danışmanlığı ve İşveren Markası Ajansı’nı daha yakından tanımak isteyenler için hazırlandı.

İnsan Kaynakları’nın TO-DO’su:

Kuşakların ve düzenlerin değişmesi ile birlikte, iş hayatında insanın ve ihtiyaçlarının her zamankinden fazla odağa yerleştiği bir dönemdeyiz. Markalar çekiciliklerini hem çalışma sistemleri hem de ortaya koydukları toplumsal ve bireysel faydalar ile artırmaya çalışıyor. Bu noktada, çalışan deneyimini tasarlamak, içeriden dışarıya doğru büyümeyi sağlamak, insan odaklı sistemler kurmak, markanın var olma sebebi ile anlamını desteklemek, işveren markası hikayesini yazmak ve tüm bunları çalışana doğru iletişimle aktarmak İnsan Kaynakları’nın yapılacaklar listesinin en tepesinde yer alıyor.

Holistik (Bütünsel) Çalışan Deneyimi İletişiminde Yeni Çağ

İnsan Kaynakları’nın pazarlama stratejisinin hiç olmadığı kadar önem kazandığı bir dönemdeyiz. Çalışanın, markanın iş ilanını gördüğü o ilk andan, işe başladığı, zaman geçirdiği ve nihayetinde bir gün ayrılmaya karar verip son gününü geçirdiği o ana kadarki tüm sürecin holistik (bütünsel) bakış açısı ile ele alınması 4C1H’de bizim ana işimiz. İşveren markasının kurulmasının yanında, işe alımdan oryantasyona, yetenek yönetiminden kırılgan liderliğe, lider iletişiminden, uzaktan, esnek çalışma modellerine, terfi, akademi, esnek yan haklar, izin, performans, ücretlendirme, kıdem süreçlerinden özel gün iletişimlerine, eğitim gelişim projelerinden idari bilgilendirmelere kadar çok geniş bir yelpazede İnsan Kaynakları’nın elinin değdiği her alanda çalışan deneyimi danışmanlığı ve işveren markası ajansı olarak çalışıyor, projeler üretiyoruz. Bütünselliği yakalamak için kurum hikayesi yazıyoruz ve çalışana burada olmasının altında yatan anlamı bulduracak ipuçlarını veriyoruz.

Bizim için, bir kurumda çalışan kişilerin kendilerini değerli hissetmesi ve “Ben neden bu şirkette çalışıyorum?” sorusuna maddi kaygılara ek olarak anlamlı bir yanıt verebilmesi çok önemli. Yaptığımız tüm iletişimlerde bu anlamı ortaya çıkaracak bir dil üretmeye çok özen gösteriyoruz. İş ortaklarımızın çalışan bağlılığını ve memnuniyetini artırmalarının yanı sıra, dışarıdan da çekici bir marka kimliğine kavuşmalarının peşindeyiz.

• Marka ürettikleri ile topluma hangi faydayı sağlıyor, çalışan bunlardan yeterince haberdar mı?
• Markanın değerleri ile üretilen projeler ne kadar uyumlu, değerlerimizi ne kadar içselleştiriyoruz, içselleştirmek için ne yapmalıyız?
• Pandemi gibi kriz dönemlerinde önce çalışan diyecek ve bunu hissettirecek neler yaptık?
• Çekici bir işveren markası kurmanın hangi adımlardan, hangi projelerden geçtiğini ne kadar biliyor, ne kadar anlatabiliyoruz?
• İşin geleceğinde, dijitalin gücünü iş süreçlerimizde hakim kılarak çalışanlarımıza konforlu bir alan ne kadar sağlayabiliyoruz?
• Biz insanların çalışmak isteyeceği bir marka olabildik mi, olabilir miyiz?

İş birliği yaptığımız tüm markalar ile birlikte bu sorulara yanıt arıyoruz. Bunun için de önce markalar ile tanışıyor, veri topluyor, gerekirse odak görüşmeler düzenliyor ve o markaya özel ihtiyaç neyse bir strateji oluşturuyoruz. Planlamalar yaparak hikayeler yazıyoruz.

Stevie® International Awards 2021’den “Yılın İletişim Takımı Ödülü” 4C1H’nin!

4C1H Çalışan Deneyimi Danışmanlığı ve İşveren Markası Ajansı ekibi olarak biz farklı alt yapılardan gelerek yetkinlik ve donanımlarımızı birleştiriyoruz. İçimizde kurumsal hayatta İnsan Kaynakları deneyimine sahiplerimiz de var, Pazarlama İletişimi konusunda eğitim alarak bunu uygulamaya dökenlerimiz de, reklam sektörünün içinde deneyim kazananlarımız da. Tam da bu sebeplerden, İK’nın ihtiyaç duyacağı vizyona ve stratejik yol haritasına pazarlama iletişimi ve reklam gözünden bakabiliyor, bir harita çizebiliyoruz.

İş ortaklarımızın çalışan profillerinin çalıştıkları şirketlerde anlam bulabilmelerinin üzerinde çok durmuşken, elbette bizim de kendi anlamımızı hala bulmamış olmamız beklenemez. Bizim anlamımız, tam da bu yaptığımız işte yatıyor! Her gün bilgisayarlarımızın başına geçtiğimizde daha bağlı, daha memnun çalışanlar için çabaladığımızı ve projeler geliştirdiğimizi biliyoruz. Üstelik bunu yaparken kadın girişimciliğin cesaretinden de güç alıyoruz!

Kurucumuz Pınar Yarar’ın 2016’da tek başına çıktığı bu girişimcilik yolculuğunun beş senede elde ettiği başarıda, öncesinde ekip üyesiyken bugün şirketin partneri olan Merve Biçer Arasıl ve Aslı İlmez Yılmaz'ın da payı var. Kadınların kol kola vererek duyarlılık, bağlılık ve çalışkanlıkla büyüttüğü 4C1H’nin beş senelik hikayesinde, şimdi sadece çoğunluğu kadınlardan oluşan bir ekip yok; şirket ile birlikte büyüyen kadın çalışanların da hikayesi var. Çok yeni açıklanan iş dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Stevie® International Awards 2021’den aldığımız “Communications Team of the Year” ve “Company of the Year – Advertising, Marketing, Public Relations” bronz ödüllerimiz de yüzümüzü gülümseten gurur duyduğumuz alkışlarımız...

Bir kadın girişimcinin cesaret ve tutku ile çıktığı bu yolculuk, kadın girişimciliğinin en güzel halini sergileyerek anlamımıza güç katıyor!

Hibrit Çalışmada İVME Yakalamak için... (İnovasyon,Verimlilik, Motivasyon, Etkileşim)

Beş senelik hikayemizde herkes gibi pandemi ile birlikte bizlerin de düzeni değişti. Öncesinde sabit bir ofisimiz varken, son 1,5 senelik süreçte tamamen uzaktan çalışma modeline geçtik, fiziksel ofisimizi kapattık.

Başlarda herkes gibi biz de yorulduk ama biliyorduk: İnsanın odakta olduğu iş hayatında ihtiyaçlar her zaman hızlıca değişebilir, önemli olan adapte olabilmek! Biz de olduk. Hatta bununla da kalmadık, iş ortaklarımızın tüm İK süreçlerindeki iletişimlerini gözden geçirdik, her gün kendimizi yeniden güncelledik.

Bugün geldiğimiz noktada ise hayatımızda hibrit çalışma modeli kavramı var. Okuduklarımız, araştırdıklarımız ve gözlemlediklerimiz neticesinde iş ortakları mıza destek olmak adına hibrit düzende İVME yakalayacağımızı savunduğumuz iş planları geliştiriyoruz. Buna göre bu yeni nesil çalışma modelinde İnovasyon, Verimlilik, Motivasyon, Etkileşim bacaklarında çalışanı anlayacak, dinleyecek ve destekleyecek projeler geliştirerek değer yaratan şirketlerin bugünün ve yarının kazananı olmalarının peşindeyiz.

Önümüzdeki günler duygusal ve sezgisel zekası daha da gelişmiş, kırılgan liderliğe aday, iletişim kabiliyeti yüksek, sahada ya da üretim alanında çalışma zorunluluğu yoksa her ortamdan etkin çalışabilecek insan kaynağına daha da çok ihtiyacımız olacağını gösteriyor. Bu sebeple hibrit düzende ivme yakalamanın inceliklerini daha çok anlatmak ve teoriden pratiğe dökmek için iş ortaklarımızla sürekli çalışıyor, yeni projeler tasarlıyoruz.

Öngörmek Yerine Çalışan Ne İstiyor?

Keşke sihirli bir küremiz olsaydı ama böyle bir şansımız yok ve gelecek yıllarda bizi nelerin beklediğini kestiremiyoruz. Fakat belirsizlikler içinde adapte olabilmeyi, kabımıza ayak uydurmayı çok iyi öğrendik.

Başımıza iyi ya da kötü ne gelirse gelsin, çarenin çalışanları dinlemekte yattığını biliyoruz. Gündem her an iyiye ya da kötüye gidebilir. “Ne yapacağız?” sorusu- nun yanıtı “Çalışan neye ihtiyaç duyuyor?” sorusunun yanıtında gizli. Değişen hayatın baş rolündeki insanın ihtiyaçları ve istekleri her an değişebilir. Sık sık çalışan ile temasa geçmek, anketler, odak grup ya da bire bir görüşmeler düzenlemek, yanıtların samimiyetle verilmesini sağlayacak bir çalışma kültürü yaratmak bizim sektör profesyonelleri olarak her zaman yapacağımız ilk şey olmalı.

 

Haberi pdf olarak okumak için görsele tıklayınız.

DERGİ

HRdergi Nisan sayısı çıktı! İyi okumalar

SATIN AL Nisan 2024