“Şirketimizin, çalışanlarımızın ve toplumumuzun sürdürülebilir geleceğini tasarlamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz”


Eureko Sigorta, çalışanlarıyla birlikte hayata geçirdiği Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleriyle toplumsal hayata katkı sunuyor. Özellikle çocuk, sağlık ve çevre konusundaki duyarlılığın çalışanlar tarafından benimsendiğini belirten Eureko Sigorta Türkiye İK Direktörü Zeren Cönger, çalışanların sosyal sorumluluk projelerine sahip çıktığını görmenin, birlik ve beraberlik duygusunu hissetmenin çok gurur verici olduğunun da altını çiziyor. Biz de Zeren Cönger’e bu projelerin detaylarını, çalışanların sunduğu katkıları sorduk.

Öncelikle Eureko Sigorta olarak sosyal sorumluluk anlayışınız üzerine biraz konuşmak isteriz. 

Eureko Sigorta olarak kuruluşumuzdan itibaren sosyal sorumluluğa önem veren ve farkındalığı arttırmaya çalışan bir şirket olduk. Bunu, kendimize ve topluma verilmiş söz olarak gördük. Sürdürülebilirliğini sağlamak da hedeflerimizin önemli bir parçası oldu. Eureko Sigorta toplum, eğitim, çocuk, çevre, sağlık ve bunlara bağlı her türlü ihtiyacın takipçisi ve çözüm sağlayıcısı olmayı çok önemsiyor. Bu alanlarda öncü şirketlerden olduğumuzu düşünüyoruz. 

"Birliktelik” ve "Empati” değerlerimizin de yansıması olan sosyal sorumluluk bilinciyle, faaliyetlerimizi salt bir yardımseverlik çabası olmanın ötesine taşıyoruz. Şirketimizin, çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve toplumumuzun sürdürülebilir geleceğini tasarlamaya yönelik çalışmalar yapıyor, çalışanlarımızın gönüllülük bilincini teşvik eden programlar yürütüyoruz. 

Gerçekleştirdiğiniz sosyal sorumluluk projelerinden bahsedebilir misiniz?

Çocuklar bizim geleceğimiz. İlk olarak “Çocuklar hep sağlıklı - hep mutlu olsun” mottosuyla Kars’ta kendimize kardeş bir okul belirledik Karne hediyesi olarak 100 öğrenciye kışın giymeleri için hazırladığımız giysileri onlarla paylaştık! Gözlerindeki sevinci ve heyecanı görmek paha biçilmezdi. Ayrıca, kimsesiz çocukların eğitimine katkıda bulunmak için özel bir kuruma, çalışanlarımız adına (Anneler & Babalar Günü hediyesi olarak) bağışlarda bulunuyoruz.

Bir taraftan sürdürebilir bir gelecek için çevreye katkılarımız devam ediyor. Bunun için Sürdürülebilirlik konusuna liderlik eden bir ekip kurduk. 2020 yılında Hatay’da çıkan orman yangınlarında tüm sigorta şirketleri ile birlikte challenge başlattık. Çalışanlarımızın bağış yaptıkları ağaç adetinin 3 katını şirket olarak bağışlayarak, “ülkemize dikilecek her fidan geleceğimize armağan umuduyla” Eureko Sigorta olarak 3100 adet fidan bağışladık. Geçen sene Antalya bölgesindeki büyük yangını üzülerek takip ettik. Çalışanlarımızdan gönüllü olarak yangın bölgelerinde destek vermek isteyenleri teşvik ettik. Manavgat bölgesinde kendimize kardeş köy belirleyerek tarımın sürdürebilirliği için “Eureko Sigorta ve Belenobası köyü daha iyi yarınlar için ele ele!” projemizle Belenobası köyüne 31.775 metre sulama borusu teslim ettik. Belenobası’nın yanan ana hat sulama borusu ihtiyacının nerdeyse tamamını karşıladık, tekrar tarım yapmalarına vesile olduk! Maalesef geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz şirketimizin eski CFO’su sevgili Caspar Van Hafteen hatırasına, Manisa’daki Yunt dağlarına bir hatıra ormanı oluşturduk ve 1500 fidan bağışladık! Bu bağışları daha da artırarak kocaman bir orman yaratmayı hedefliyoruz. 

En son yaptığınız ve yankı uyandıran projeniz “Eurekolular Her Adımıyla Umut Oluyor!” yürüyüş projesi hakkında bilgi verir misiniz? Bu projenin hayata geçme amacı ve aşamaları neler oldu?

Elbette! Bugüne kadar en yüksek katılım ile yürüttüğümüz projelerden biri olan bu projemizden memnuniyetle bahsetmek isterim. Sağlıklı Yaşam’ın ne kadar önemli olduğunun bilinciyle çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığının “önceliğimiz” olduğunu hissettirecek aksiyonları ve “wellbeing” projelerimizi pandemi sürecinde daha da artırdık. Pandeminin başından itibaren çalışanlarımızı evlerinden çalışabileceği yapıyı kurgulayarak, bu süreçte hasta olan her bir çalışanımızın sağlığıyla tek tek ilgilendik. Bu süreci mental olarak da daha rahat atlatabilmek adına çalışanlarımız için psikolojik destek hattı kurduk. 

Bunun yanında, toplumun sağlığını gözeten projeler de kurgulamaya çalışıyoruz. Bu amaçla Haziran ayında “Eurekolular Her Adımıyla Umut Oluyor!” projemizi başlattık. Yürümenin sağlığımıza ve kaliteli bir yaşama kattığı faydaları, bilinçli bireyler olarak artık hepimiz iyi biliyoruz. Ancak yürümeyi günlük hayatımıza yeteri kadar dahil etmeyebiliyoruz. Bu proje ile çalışanlarımızın yürüyüş alışkanlığını hayatlarının parçası haline getirerek, hem fiziksel ve zihinsel sağlıklarını zinde tutmayı, hem de karbon ayak izini azaltarak sürdürebilirliğe de destek vermeyi amaçladık. Ama projemizin en büyük motivasyonu atılan her bir adımın SMA hastası bir bebeğe yaşam umudu sağlaması oldu! Adım sayılarımızı bağış bütçemizle ilişkilendirdik ve Yönetimimizin de desteğiyle projemize başladık.

Projeyi nasıl yürüttünüz, İç iletişim süreçlerinizin ve çalışanlarınızın bu projede rolü ne oldu?

İK İç İletişim takımımızla kurguladığımız projemize katılmak isteyen Eurekolu’lardan yürüyüş takımları kurmalarını ve attıkları adım sayılarını haftalık olarak paylaşmalarını istedik. 2 günde 450 gönüllüden oluşan 43 takımın kurulduğunu görmek harikaydı! Atılan adım sayılarını ve dereceye girenleri iç iletişim platformumuz Es-Life kanalı ile duyurarak takımların birbirine meydan okumalarını teşvik eden tatlı bir rekabet ortamı yarattık.

Çalışanlarımızın projemize sahip çıktığını görmek, birlik ve beraberlik duygusunu hissetmek çok gurur vericiydi! 450 Eurekolu, 1 ay boyunca istikrarlı bir şekilde her fırsatta yürüdü. Takımlarına verdikleri söz ile sabahın erken saatlerinde, öğle aralarında veya akşam saatlerinde yürümeye fırsat yarattılar ve bunu Es-Life’tan keyifli fotoğraflar ile paylaştılar. Öyle ki günde 30 bin adım atan, ofise kilometrelerce uzaktan yürüyerek gelen çalışanlarımız oldu. Atılan her adım ile bir çocuğun SMA hastalığını yenmesine yaklaşma motivasyonu ile bir ayın sonunda toplamda 90 milyon adım attık! Bu heyecanı tüm şirketle birlikte hissetmek inanın muhteşem bir duyguydu!

Özellikle SMA hastalığına yönelik bir çalışma yürütmenizin sebebi neydi? Ülkemizin bu alandaki etkinliği ve bilinci ne seviyede?

Bağış yapılabilecek pek çok kurum veya şahıs var elbette. Biz bu projeyle maddi yardım olmadan yaşama devam etme imkânı olmayan bir kas hastalığı olan SMA hastası çocuklara umut olmayı seçtik. Maalesef tedavisinin sadece yurt dışında yapılması ve çok maliyetli olması nedeniyle, imkânı olmayan ailelerin SMA hastası bebekleri, ölüm riski ile karşılaşmakta. Bu nedenle aileler bin bir zorlukla kampanyalar başlatarak tedavi masraflarını karşılamaya çalışıyor. Bu çok zor bir süreç. Ülkemizde SMA hastalığı konusunda bilinçlenme yeni yeni başlıyor. Kısa bir süre önce evlenecek çiftlere devletin SMA gen testini zorunlu hale getirdiğini öğrendik. Umarız ki bu uygulamayla SMA hastalığı git gide azalır. Biz de bir bebeğe umut olmanın çok anlamlı olacağını düşünerek bu yola baş koyduk. 

Proje nasıl sonuçlandı, kimlere dokunabiliyorsunuz? Tüm hedeflerinizi tamamladınız mı?

Projemizde biriken tutarı nereye bağışlayacağımıza karar verebilmek için iyi bir araştırma yaptık. Güvenilirliğine inandığımız, valilik izinli kampanyasının hızlanmasına ihtiyaç duyulan bir bebeğimize, Kuzey Ali’ye bağış yapmaya karar verdik. Proje sonunda Eureko Sigorta olarak Kuzey Ali’nin ailesi ile birlikte yaptığımız instagram canlı yayınında, Genel Müdürümüzle birlikte bağışımızı takdim ettik. Canlı yayın esnasında çalışanlarımızın ve yakınlarının katkıları ile bağış tutarımız neredeyse ikiye katlandı. Kuzey Ali’nin ilacına kavuşmasında bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize! 

Önümüzdeki dönemde benzer çalışmalar planlanıyor mu? 

Çalışanlarımızın sağlığına katkı sağlayan, sosyal sorumluluğa ve sürdürülebilirliğe hizmet eden projelerimize kesinlikle devam edeceğiz. Kısa zamanda güzel sonuçlanan bu projemiz diğerleri için de güzel bir motivasyon oldu. Umarız ki sektörümüzdeki pek çok firmayı da harekete geçirir ve pek çok insana sağlık, umut olmaya devam edilir.
 

DERGİ

HRdergi Mart sayısı çıktı!

SATIN AL Mart 2024

Yeni makalemizi okudunuz mu?