Aktif Bank “Biz Varsak Sınır Yok” diyor


İnsan kaynağının en değerli varlığı olduğuna inanan Aktif Bank, İnsan Kaynakları politikasının kültürel özelliklerini ve kodlarını, fark yaratan unsurlar olarak görüyor. 2020 yılında yenilikçi uygulamalarını içeren yeni işveren markasını lanse eden banka, “Biz Varsak Sınır Yok” mottosuyla yola çıktı.

Konuyla ilgili bilgi veren Aktif Bank Yetenek Gelişim ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Selcan Arkalı Rota, “3 yıl önce hayata geçirdiğimiz ‘Biz Varsak Sınır Yok’ adlı yeni işveren markamızın yaratım sürecinde üç önemli bileşene odaklandık. İlki gerçekten sınırların olmadığına inanan, bu gücü kendinde taşıyan çalışanlarımız. İkincisi bankamızın yeni alanlara, yeni işlere atılma ve alışılmışın dışına çıkma cesareti. Diğeri ise tüm yönetici ve çalışanlarımız arasındaki açık ve güçlü iletişim” şeklinde konuştu.

Dilde başlayan değişim, pek çok yenilikle taçlandırıldı

Rota; “İşveren markamızı lanse etmekle birlikte ekibimizin ‘İnsan Kaynakları’ olan ismini ‘Yetenek ve Gelişim’ olarak; alt ekiplerin adlarını da Çalışan Deneyimi, Çalışan İlişkileri ve Çalışan Analitiği olarak değiştirdik. Ardından mevcut ve potansiyel çalışanlarımızla iletişim kurduğumuz tüm noktalarda da yenilikler yaptık. ‘Başarı, Gelişim ve Mutluluk’ motivasyonları ekseninde çalışmalarımızı gruplandırdık. Her bir grup altındaki süreç ve uygulamalarımızın hem isimlerini hem de içeriklerini gözden geçirdik. Harmoni adı ile güncellediğimiz performans yönetimi sistemimizin içinde, çalışanın da yöneticisini ve farklı ekiplerden birlikte çalıştığı diğer çalışanları değerlendirebileceği, ayrıca onlar tarafından da değerlendirildiği ‘Sıra Sende’ modülü de yer alıyor. Anlık ödüllendirme ve teşekkür prog- ramlarımız ‘Alkış’ ve ‘Çevrimiçi’ ile de başarıların birlikte kutlanmasını teşvik ediyoruz” dedi.

Hibrit çalışma sistemi pandemi öncesinde başlamıştı


Belirli ekiplerde ve görevlerde 2017’den bu yana uzaktan çalışma modelini uyguladıklarını vurgulayan Rota, “Uzun yıllardır sahip olduğumuz deneyimlerle, pandemiden bağımsız olarak ‘Ofiste Sınır Yok Projesi’ni uyguluyoruz. Hibrit çalışma modeli kapsamında çalışanlarımız haftanın seçtiği 2 veya 3 gününü ofiste çalışıp; geri kalan günlerini uzaktan, hatta dileyenler şehir dışından çalışabiliyor.

Bunun yanında ‘Ayım Esnek’ uygulaması ile çalışanlarımız yılda iki kez 1 ayını tamamen farklı bir şehirde çalışarak geçirebiliyor. ‘Masam Esnek’ uygulamamızla ise çalışanlar ofise geldikleri günlerde sabit masalar yerine kendi bölümleri için ayrılan ortak masalarda özgürce çalışabiliyor. ‘Esnek Süreli Çalışma’ uygulamamızda, görevlerine uygun olması ve yöneticilerinin de onay vermesi durumunda çalışanlarımız kısmi zamanlı bir modele geçebiliyor. Çok inandığımız ve önemli bulduğumuz bir başka uygulamamız da ‘Kariyer Molası’, böylece çalışanlarımız kişisel gelişimlerini ve hayallerini gerçekleştirebilmek için 6 ay ücretsiz izne ayrılarak kariyerlerine ara verebiliyor ve bu süre sonunda aynı rollerine devam edebiliyor” dedi.

Eğitimler tüm hızıyla devam ediyor

Aktif Bank’ın Yetenek Gelişim ve Operasyon biriminin “Eğlen, Öğren, Paylaş” mottosuyla sürdürdüğü eğitim ve gelişim çalışmalarıyla; tüm çalışanlar özelleştirilmiş programlardan “MOOC” platformlarına, konuk konuşmacı seminerlerinden, deneyimleyerek öğrenmeye dayalı interaktif eğitimlere kadar pek çok kaynakla buluşabiliyor. 2023 yılında da eğitimlerine devam eden Yetenek Gelişim ve Operasyon birimi, yalnızca ilk altı ayda çalışanlara yönelik 149 seminer düzenledi.

Adaylarla iletişim de titizlikle yürütülüyor

Aktif Bank’ın potansiyel insan kaynağına ve aday iletişimine de çok önem verdiğini vurgulayan Selcan Arkalı Rota, “Her adayımız adına, görüşmesinin olumlu ya da olumsuz geçmesinden bağımsız olarak, bir STK’ya bağış yapıyor ve kendisini bilgilendiriyoruz. Çok olumlu geri dönüşler aldığımız bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca işe giriş evrak süreçlerimiz tamamen dijital şekilde ilerliyor, oryantasyon programımızı da online ortamda gerçekleştiriyoruz. ‘Bizimle Yolculuk’ adını verdiğimiz bu programda ‘Yol Arkadaşım’ uygulamamız ile her yeni çalışanımızı en sıcak şekilde karşılıyor ve onlara adaptasyon süreçlerinde yardımcı oluyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Deprem felaketinde aktif rol aldılar

Şubat ayında yaşanan ve ülkemizi derinden sarsan deprem sürecinde de Aktif Bank olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmek üzere çalışmalar yaptıklarını belirten Rota, “6 Şubat günü aldığımız deprem haberi sonrası tüm kalbimiz ve aklımız bölgedeydi. Dahil olduğumuz Çalık Grubu’nun da koordinasyonu ile bölgede ikamet eden aile üyelerimize ve tüm depremzedelere elimizden gelen destekleri sağladık. Hem banka hem de holding bünyesindeki şirketlerimizde çalışan arkadaşlarımızın gönüllü ayni ve maddi desteklerini bölgeye ulaştırdık. Çalık Holding bünyesinde yer alan Malatya’daki Çalık Denim fabrikasının kapılarını bölge halkına açtık ve barınma, ısınma, gıda ihtiyaçları için bir yardım merkezi haline dönüştürdük. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Hatay Samandağ bölgesinde çocuklar ile birlikte geçirdik. Milyonlarca vatandaşımızı etkileyen böylesine büyük bir felakette, elimizden gelen tüm destekle sunduğumuz yardımların bölge halkına ve bölgenin geri kazanımına yardımcı olmasını temenni ediyoruz. Önümüzde uzun bir süreç var, yaralarımızı sarmamız zaman alacak.

Bunun bilinciyle ve üzerimize düşen sorumluluğun farkındalığıyla sürdürülebilir ve kalıcı çözümlerle yaralarımızı birlikte sarmak için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. Aktif Bank çalışanları, deprem sonrası hayata geçirilen Afet ve Deprem Farkındalık Seminerleri kapsamında eğitimler de alabiliyor.

 

Haberi pdf olarak okumak için görsele tıklayın.

DERGİ

HRdergi Mayıs sayısı çıktı

SATIN AL Mayıs 2024